De cate ori nu ne-am gandit ce sa daruim mamei de ziua ei, tatalui, fratelui, surorii, sotului, prietenilor apropiati? Ne-am pregatit de eveniment, am facut cercetari, am colindat magazine, ne-am preocupat intens sa facem un cadou potrivit. De cate ori de ziua noastra am primit ceva de care aveam cu adevarat nevoie? De cate ori dereticand prin dulapuri am gasit lucruri pe care nu le-am mai folosit de atata vreme, lucruri de care uitasem, lucruri care nu le mai consideram de utilitate ca odinioara?Imi aduc aminte si de nuntile de altadat’, cand la finalul petrecerii, se intampla ca tinerii casatoriti sa aibe surpriza de a gasi cadouri identice: doua mixere, doua fiare de calcat si alte asemenea. De cate ori insa ne-am gandit ca ceea ce noua ne prisoseste, altcuiva ii poate fi de mare folos?

depurtat.ro

Reciclam sticla, plastic si hartie. Reciclam baterii. Reciclam si colectam, considerandu-ne bunii samariteni ai planetei. De ce nu ne-am gandi sa reciclam si alte lucruri, precum un fular pe care nu l-am mai purtat de 3 sezoane, treningul pe care l-am scos la pensie dar nu ne induram inca sa il expulzam din dulap,jeansii din liceu in care speram sa intram iar candva, mixerul vechi pe care nu mai stim cand l-am folosit ultima data, pentru ca de curand am cumparat altul mai performant, pistolul cu apa al copilului, la care acesta nici nu se mai uita pentru ca acum este prea mare pentru asa ceva, paturica de cand era bebelus, pe care o pastram doar ca “memorabilia”. Asa-i ca ocupa cam mult spatiu si mai mult ne incurca decat ne produc bucurie?

De ce nu am face un pic de ordine in camara cu unelte, in cosul cu jucarii, in dulapul cu haine, sau in beciul in care se umplu de praf mobile din fosta camera a copilului, sau un set vechi de vesela ori tacamuri pe care le-am aruncat intr-un colt, doar pentru ca nu ne-am indurat inca sa ne despartim de ele.

Ca om care locuieste intr-un oras suprapopulat, cu un spatiu mic de birou, un spatiu mic de locuit, recunosc ca cel mai bine ma simt atunci cand “aerisesc” spatiile, scapand pur si simplu de lucruri, care in timp mi-au devenit inutile din diverse motive. Am cunoscut oameni care pur si simplu nu se pot desparti de lucruri, iar casele lor arata ca niste depozite de obiecte vechi. Am vazut in unele case doua frigidere. Unul in functiune, celalalt scos din priza insa pastrat… “ca sa fie acolo”. Sters din cand de praf, acoperit cu un mileu pste care trona o vaza. Chiar avem nevoie de astfel de obiecte de “mobilier” complet inutile si inestetice, doar in ideea ca le vom mai folosi candvadesi nu au mai fost puse in functiune de cel putin doi ani? De ce nu am strange toate aceste obiecte asa cum colectam hartia, sticla sau plasticul si le-am directiona catre oameni care chiar au nevoie de ele dar nu si le pot permite la acel moment? Este extraordinar să reciclam, să fim eco, sa avem respect faţă de mediul înconjurător, dar tot ceea ce facem, facem pentru oameni.

Se spune ca nimic nu se compara cu sentimentul de a face un cadou cuiva drag. Ca de multe ori, bucuria simtita atunci cand daruiesti este mult mai mare decat aceea de a ti se fi daruit ceva. Ce-ar fi sa ne “producem” aceasta bucurie daruind lucrurile care nu ne mai sunt de folos, unor oameni carora le-ar fi? Am avea un dublu castig: un spatiu mai aerisit de locuit si gandul ca am ajutat pe cineva.

Aşa că, SuperMămici, SuperTătici, SuperBunici şi SuperPitici, haideţi să dăm startul la curaţenia de primăvară şi  la “reciclat” obiecte intrate în desuetudine pentru noi dar de actualitate pentru alţii! Este Şansa Ta, să oferi o speranţă!

 

Ce trebuie să facem?

 

Ei bine, ceea ce trebuie să facem, oricum facem, în fiecare an la începutul primăverii: curăţenie. Numai că, hai de această dată, să fim mai conştienţi de faptul că lucrurile depozitate pe care nu le mai folosim sau lucrurile pe care le aruncăm pot schimba ceva în viaţa unor familii cărora viaţa nu le-a zâmbit prea des.

 

Ce putem dona?

 

Donează o jucărie folosită dar funcțională, un articol de îmbrăcăminte ce nu îi mai vine copilului tău, o pereche de pantofiori, cizme, ghetute sau sandale, transmite o parte din bucuria copilului tău și altui copil. Doneaza articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte ce nu mai sunt folosite de alţi membri ai familiei tale. (vezi cateva idei de donatii pentru copii si aici)

Pentru donaţii în bani, luati legatura direct cu Asociaţia Şansa Ta la linkurile de la finele articolului, si citiţi informaţiile despre 2% şi 20% 

 

Cum trimitem?

 

Obiectele şi articolele împachetate în cutii pot fi trimise prin poştă la adresa Asociaţiei Şansa ta din Judetul Ilfov/Rosu, Str.Livezilor nr. 12. Pentru cei din Bucureşti  (în limita timpului) ne putem organiza astfel încât să strângem mai multe pachete pe care să le livrăm reprezentanţilor asociaţiei, ne puteţi scrie la supermamici [at] gmail.com sau lăsaţi un mesaj pe facebook.

 

Cui trimitem?

 

Proiectul O sansa calda Campanie de donatii pentru copiii strazii

Va recomandam cu incredere Asociatia Sansa Ta, o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care doreste sa promoveze prin proiecte dreptul la o viata mai buna pentru familiile cu copii aflate in situatiile de risc in vederea prevenirii abandonului familiar. Asociatia Sansa Ta  este  infiintata in baza OG 26/2000, si a dobandit personalitatea juridica in anul 2011, fiind inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Buftea, cu nr. 36 PJ/ 2011.

 

Unde vor ajunge?

 

Programele Asociatiei Sansa Ta se adreseaza persoanelor sau grupurilor sociale aflate in situatia de risc, familiile sarace cu multi copii din Romania, copiii si tinerii care urmeaza sa paraseasca sau au parasit centrele de plasament, prevenind institutionalizarea acestora, persoane fara adapost, alte categorii defavorizate, etc.

Cei de la Asociatia Sansa ta, vor transmite poze si mesaje din partea copiilor care le vor primi, asa cum au facut mereu pentru cei care doneaza din suflet pentru suflet. 

 

Campania “O şansă caldă”

 

SuperMamicile-Doneaza---Sustine-Campania-O-sansa-calda

Proiectul “O sansa calda” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice si juridice, in vederea sustinerii din punct de vedere material a persoanelor defavorizate. Invitam, asadar, pe toti cei interesati sa ajute se adreseze persoanelor responsabile de proiect.  Peste 50 de voluntari (elevi, studenti,) vor fi implicati in distribuirea de hrana calda in perioada ianuarie – februarie.

Institutiile scolare din Bucuresti implicate in campania “O sansa calda” sunt:  Şcoala Nr. 17 “Pia Bratianu”; Scoala internationala “Mark Twain”.

Obiectivul proiectului umanitar este de a motiva persoanele cu posibilitati sa se uneasca pentru o cauza nobila, ce-i vizează pe colegii lor de generatie, defavorizati din punct de vedere social si material.

Orice gest fie cat de mic, este important si apreciat, fiecare contributie ne va ajuta sa  punem temelia unei sperante pentru copii si tinerii care parasesc centrele de plasament.

Campania “Zambetul din Cutie” continuă şi în 2013

 

Supermamicile-doneaza-Sustinem-campania-Zambetul-din-cutie

Asociatia SANSA TA si ROMEXPO, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si TVR, impreuna cu 16 scoli din capitala (peste4500 de copii) au organizat in 29 noiembrie 2012, concertul umanitar ,,Zambetul din cutie”.

Concertul sa desfasurat la Romexpo si sa bucurat de extraordinara participare a artistilor scenei muzicale romanesti:  Mihai Constantinescu, Tenzi Romanitan, Andra si Razvan, semifinalistii de la Vocea Romaniei – Merci Band (Sebastian Muntean, Oana Bratu, Maximilian Muntean), copiii de la “Learn With Music”,  si corul de copii  “Flori si Stele”, britanicul David Bryan, care a reprezentat Romania la Eurovision 2011/Vocea Romaniei, precum si Robert Reamzy – Vocea Romaniei.

Institutiile scolare implicate in campania “Zambetul din cutie”, din Bucuresti si Ilfov au fost: Scoala Europeana Bucuresti, Colegiul National “Mihai Viteazu”, Şcoala Nr. 17 “Pia Bratianu”, Colegiul I.L. Caragiale, Colegiul Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul National “Octav Onicescu”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Olga Gudynn International School, Şcoala Nr. 11 “Ion Heliade Radulescu”, The Lauder-Reut Educational Complex, Scoala Nr. 45, Colegiul National “George Cosbuc”, Scoala “Jean Monet”, Colegiul German “Goethe”, Gradinita “Learn With Music”.

Proiectul “Zambetul din cutie” va continua si va avea ca scop si in anul 2013, sensibilizarea persoanelor fizice si juridice, in vederea sustinerii din punct de vedere material si financiar a persoanelor defavorizate. Invitam, asadar, pe toti cei interesati sa ajute se adreseze persoanelor responsabile de proiect. Pe langa cutia de cadouri pentru copii, se mai pot aduce alimente, haine, jucari, rechizite, carti, etc. Puteti sustine si dvs. campania si pe site-uri de socializare, bloguri, facebook, etc.

 

Mai multe informatii si materiale despre cum poti ajuta, gasesti la urmatoarele linkuri:

Mulţumim!

noriel.ro