Toată lumea caută să strălucească de sănătate, sa aibă ochi strălucitori şi un păr bogat să atragă privirea, un corp zvelt plin de energie fără urmele trecerii timpului sau a unei alimentaţii defectuoase.

Sume colosale sunt cheltuite anual pe produsele de înfrumusețare ce fac părul mai voluminos, pielea mai curată, ridurile mai puțin vizibile, buzele mai senzuale și obrajii plini de viață. Și, deși există cosmetice care fac asta, nu trebuie subestimată puterea produselor naturale de frumusețe, a remediilor ce se găsesc ușor în natură, nu dau găuri în buget și nu conțin substanțe chimice toxice.

depurtat.ro

Discutăm aici despre “darurile” ce natura ni le oferă frumuseții noastre.

Sucul de lămâie

 

Păr strălucitor și fără mătreață

 

Sucul de lămâie dacă este aplicat pe păr, este un tratament eficient împotriva mătreții. Stoarce o lămâie pe părul tău și masează-ți cu el pielea capului, apoi clătește și folosește șamponul preferat.

Dacă este pulverizat în amestec cu apa pe păr, şi apoi vă uscaţi la soare, părul blond va deveni mai strălucitor.

Sucul de lămâie conţine acid citric ce este eficient şi în tratarea acneei. Vitamina C este vitală pentru o piele strălucitoare, iar alcalinitatea acestuia combate mai multe tipuri de bacterii cunoscute a cauza acneea. Ca şi remedii menţionăm:

– aplicarea directă cu degetul sau cu un tampon de bumbac a sucului proaspăt de lămâie înainte de culcare, şi lăsaţi-l pe piele până dimineaţa iar dacă la început veţi simţi mici arsuri, acestea vor dispărea.

– amestecaţi în cantităţi egale suc de lămâie cu apă cu miere, puneţi această soluţie pe zonele afectate pentru cel puţin o jumătate de oră. Ideal ar fi să faceţi acest lucru de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

 

Oțetul de mere

 

Volum pentru părul tău

 

Oțetul de mere este perfect pentru părul făr volum și vitalitate. Clătind părul cu oţet de mere amestecat cu apă călduță părul se va revitaliza şi va deveni mai mătăsos, pe lângă faptul vă ajută să scăpaţi şi de mătreaţă.

Pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii, puteţi să faceţi un suc din oţet de mere amestecat cu oţet de ceapă. Masaţi cu această soluţie zonele afectate, în fiecare seară, timp de mai multe săptămâni pentru a oferi supleţe pielii şi a preveni apariţia infecţiilor şi a dermatozelor.

Vitaminele B1, B2 şi B6 au efect întineritor şi întârzie apariţia semnelor bătrâneţii. Recomand să îl cumpăraţi direct de la producători care îl fabrică direct din cidrul de mere.

 

Mierea

 

Mierea este benefică pentru sănătatea părului tau, având calitatea de a îl regenera. Se foloseşte atât ca aliment, cât şi în diferite tratamente de la creme faciale, până la loţiuni de corp, uleiuri, sau măşti pentru păr. Conţine vitaminele A, B, C, D , K, acizi organici (formic, lactic, citric), substanţe minerale într-o formă uşor asimilabilă de organism.

Mierea poate fi folosită într-o multitudine de combinaţii pentru a crea măşti de păr :

– cu lămâie, se amestecă o lingură de miere cu sucul unei lămâi şi 1 lingură de apă. Aplicaţi amestecul pe părul dvs. Lăsaţi-l timp de 10 minute şi apoi spălaţi părul cu apă călduţă.

– cu ulei de măsline şi scorţişoară, amestecând o jumătate de cană de miere cu o jumătate de lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de scorţişoară. Soluţia se lasă să acţioneze timp de 30 de minute şi apoi se clăteşte părul cu apă călduţa.

În soluţiile şi măştile ce le veţi utiliza, încercaţi să folosiţi mierea naturală, proaspătă şi cumpărată direct de la apicultori.

 

Apa

 

Importanța apei nu poate fi subapreciată, este unul dintre cei mai importanți factori pentru a avea o piele frumoasă. Pentru o piele frumoasă hidratarea organismului este obligatorie, aceasta curăță toxinele din organism, iar dușurile călduțe sunt benefice pentru piele. O piele hidratată este tânără și sănătoasă.

 

Trandafirii

 

Pentru tenul gras

 

Trandafirii sunt mai mult decât niște flori frumoase. Uleiul de trandafiri ajută la purificarea pielii și îi conferă acesteia un minunat parfum, fiind perfect pentru tenul gras. Un bun anti-inflamator, decongestiv, cicatrizant, antibacterian, antiviral, antiseptic si dezinfectant care il fac extrem de util in cazul celor mai diverse tipuri de iritatii, micoze, arsuri, zgarieturi sau raniri ale pielii.

Uleiul natural de trandafir este folosit cu mult succes în aroma-terapie, iar ceaiul de trandafiri, bogat în antioxidanţi şi vitamine (A,C, B3, E) ajută sistemul digestiv şi este şi un bun afrodisiac.

 

Pudra de turmeric

Dezinfectează pielea

 

Praful de turmeric este utilizat ca ingredient în bucătăria asiatică, ca și condiment  sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedică este folosit ca antiseptic, antibacterian și antiinflamator. Cercetări actuale sugerează posible efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer și a bolilor de ficat. Pentru o piele elastică, curată și dezinfectată amestecați turmericul cu puțin caș, aplicați-o pe piele, iar după 15 minute îndepărtați-o cu ajutorul apei reci.

Nuca de cocos

 

Uleiul de cocos, obținut prin presare la rece are efecte benefice (și) asupra pielii: o hrănește și o catifelează, hidratează tenul deshidratat, calmează pielea după expunerile la soare, o protejează și vindecă pielea în cazul iritațiilor ușoare.

Bogată în vitamine, minerale şi fibre, nuca de cocos, consumată frecvent, sub orice formă, are capacitatea de a extermina mai multe tipuri de virusuri, printre care şi cele care se fac vinovate de aparitia herpesului şi hepatitei C, îmbunătăţeşte sistemul digestiv şi absorbţia nutrienţilor în organism şi măreşte secreţia de insulină, reducând complicaţiile date de diabet.

 

Uleiul de cocos 

 

Pentru un scalp perfect

 

Uleiul de cocos este folosit în multe părți ale lumii pentru calitățile sale nutritive,  pentru vitaminele ce le conține ce ajută părul să crească lung și strălucitor. De asemenea combate mătreața. Masează pielea capului cu ulei de cocos înaintea spălării lui. Dacă este posibil fă acest masaj înainte cu o zi de spălarea părului pentru ca acesta să se impregneze în firele de păr și să hrănească părul, să îngrijească scalpul ba chiar să condiționeze părul buclat sau rebel.

Hidratează buzele şi ajută chiar și buzele crăpate. Ajută părul ondulat să îşi păstreze volumul dacă este amestecat cu apă şi pulverizat, atenţie însă, folosit în exces va face părul să devină gras.

 

Fructele în alimentaţie

 

Fructele sunt unele dintre cele mai bune daruri pe care natura ni le oferă. Multe dintre ele au puține calorii însă ne dau multă energice, tocmai de aceea toate dietele au fructe ca și elemente de bază. Sunt bogate în vitamine și nutrienți și reprezintă o imporantă sursă de fibre. Vitamina C ajută la întărirea oaselor și a sistemului imunitar ce la rândul lui ne ferește de boli sau măcar de formele mai grave ale acestora. Fibrele detoxifică organismul prin întărirea sistemului digestiv, zahărul din fructe este mult mai sănătos decât cel din bomboane, torturi, înghețată sau sucuri.

Țineți minte: și fructele se consumă cu moderație, iar dacă vrem să arătăm bine la exterior trebuie să avem grijă de sănătatea întregului organism.

 

Goji

 

Creme faciale cu antioxidantul perfect

 

Se spune despre fructele goji că reprezintă cel mai puternic antioxidant existent la ora actuală. Conține de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele, mai mulți aminoacizi decât polenul, și mai mult caroten decât orice alt aliment, din câte există. Aduce organismului toate vitaminele, mineralele și oligoelementele, de care are nevoie. Reprezintă o excelentă sursa de grăsimi și proteine vegetale, sănătoase. Pe scurt, se pare că fructele Goji ocupă un loc fruntaș în topul alimentelor minune.

Cremele faciale, cu conținut de Goji, reprezintă o excelentă soluție anti rid și anti îmbătrânire. Fructele Goji imbunătățesc structura de colagen a pielii și refac fibra musculară.

 

Spanacul

 

Frunzele de spanac sunt foarte sănătoase. Îți fac corpul mai puternic și mai rezistent la boală și anemii. Spanacul este bogat în nutrienți, vitamine și minerale deține însă și cantități importante de fitonutrienți ca și beta-carotenul, luteina și reprezintă datorită vitaminei E un foarte bun antioxidant ce ajută la protecția celulelor organismului. O sută de grame de spanac, conține necesarul de vitamina K pentru întreaga săptămână și de vitamina A pentru două zile.

 

Castravetele

 

Vitamina C pentru pielea ta

 

Castravetele este bogat în proteine, zaharuri, vitamina B2, vitamina C, vitamina E, caroten, calciu, fier şi diferiţi acizi benefici pentru sănătatea pielii. Nutrienţii acestuia pot curăţa şi albi tenul, iar diverşii acizi accelerează metabolismul şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Conţinutul ridicat al vitaminei C (de 5 ori mai mare decât cel al pepenului) de asemenea are efecte benefice asupra elasticităţii pielii.

Compresele cu castraveţi ajută la dispariţia cearcănelor, iar măştile hidratează, regenerează şi purifică tenul. Pentru un ten suplu, strălucitor şi curat, de două ori pe lună, amestecaţi o linguriţă de suc de castraveţi, cu o linguriţă de suc de lămâie, cu o linguriţă de apă de trandafiri şi cu câteva frunze de mentă. Aplicaţi această pastă pe faţă timp de 10 minute, apoi clătiţi cu apă călduţă.

 

Caisele

 

Caisele se îngrijesc de tinereţea noastră nu numai din interior ci şi la exterior. Masca din caise pasate, miere şi smântână împrospătează tenul şi revitalizează pielea, iar un ten gras şi seboreic curăţat zilnic cu pulpă de caisă coaptă devine mai curat şi mai strălucitor. Chiar şi sâmburii pot fi utilizaţi, măcinaţi fin, pe post de scrub. Lasă pielea mai tânără şi mai luminoasă.

noriel.ro