fashiondays.ro

Evenimentul One Billion Raising este un eveniment al femeilor pentru femei. Această campanie solicită încetarea violenței împotriva femeilor, precum și egalitatea între sexe făcând apel, ca în ziua de 14 februarie, 2013, chiar de Valentine`s day, un miliard de femei din intreaga lume să se alăture împreună într-un spectacol de forță colectivă.

Una din trei femei de pe glob suferă pe parcursul vieţii în urma violenţei. În total, un miliard de femei. Despre violenţa în familie, puteţi citi şi în acest articol: Violenţa în familie.

Pe 14 februarie, un miliard de femei din toată lumea vor dansa pentru a trage un semnal de alarmă împotriva unui fenomen care trebuie să dispară! În 20 septembrie, 2012, peste 160 ţări au participat la acest eveniment.

Evenimentul global One Billion Rising marchează cea de-a 15-a aniversare a mişcării VDAY, lansata de Eve Ensler, scenarista şi activista pentru drepturile femeilor. Timp de un deceniu şi jumătate, Eve a călătorit în întreaga lume, din Congo în Irak şi din SUA în Orientul Mijlociu pentru a creşte vizibilitatea problemei violenţei împotriva femeilor.

Va invitam sa dansati in data de 14 februarie 2013, alaturi de peste 1 miliard de femei din intreaga lume, impotriva violentei! One Billion Rising este un proiect la nivel global inițiat de Eve Ensler (scenaristă, performer, activistă feministă, cunoscută în întreaga lume datorită piesei Monoloagele Vaginului). De peste 15 ani ea organizează evenimente în întreaga lumea pentru a opri violența asupra femeilor.

Noi, femeile, indiferent țară, de cultură, de continent împărțim aceleași experiențe, aceleași trăiri, suferim aceleași constrângeri când vine vorba de violența îndreptată asupra noastră. Aceasta poate lua diferite forme, poate fi fizică, psihologică, economică sau socială. Suntem cu toate supuse ei, fie că e vorba de hărțuire stradală, la locul de muncă, fie că ni s-a întâmplat nouă sau mamelor, vecinelor, prietenelor, surorilor noastre.

Pentru fiecare poveste auzită sau trăită privind violența asupra femeilor, pe 14 februarie ne unim, ne ridicăm, dansăm și cerem ca acest lucru să se oprească! E ziua în care ne luăm puterea înapoi!

În 2013 un miliard de femei din întreaga lume se vor ridica, vor dansa și vor cere împreună oprirea acestui fenomen. Peste 177 de state participă la acest proiect, peste 13.000 de organizații s-au implicat în sprijinul acestei idei. 

Înălțimea Sa Dalai Lama a dat un mesaj mondial prin care își anunță sprijinul, alături de alte persoane influente și cu vizibilitate cum ar fi actori: Jane Fonda, Rosario Dawson, Donna Karan, Thandie Newton, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Connie Britton, Kate Clinton, Anne Hathaway, Jennifer Lawrence, Dylan McDermott, Robert Redford, Lily Tomlin, Rosie Huntington-Whitely, Zoe Kravitz sau scriitori: Alice Walker, Adam Hochschild, Naomi Klein, Dr. Denis Mukwege și Christiane Northrup.

În România, până acum au fost anunţate două evenimente, unul la Bucureşti şi unul la Timişoara. Pagina de facebook aici: One Billion Raising Romania. Site-ul oficial : onebillionraising.org

Repetiţiile pentru flash-mob se vor desfăşura la sala de sport a Universitatii Nicolae Titulescu – Bucureşti în zilele ce urmează:

  • sâmbătă – 9 februarie, orele 15:30 – 18:00
  • duminică – 10 februarie, orele 14:30 – 17:00
  • luni – 11 februarie, orele 18:30 – 20:30
  • miercuri -13 februarie, orele 18:30 – 20:30 (repetiţie generală)