Uleiuri naturale esentiale pretioase

Uleiuri naturale esentiale pretioase

Uleiurile naturale sunt uleiuri vegetale care conţin săruri eterice de glicerină, acizi graşi şi vitamine, substanţe atât de benefice organismu­lui. Provin din flori, rădăcini, seminţe, tulpini, scoarţă, fiind extrase prin diferite procedee, cea mai cu­noscută şi eficientă fiind presarea la rece. Cele mai multe astfel de uleiuri se absorb uşor în piele şi pot fi folosite cu încredere pe pielea bebeluşilor sau a femei­lor însărcinate, prevenind vergeturile şi petele hiperpigmentare. Care dintre acestea primeşte titlul de „lichidul de aur“?

„Natura ne oferă din abundenţă tot ceea ce avem nevoie pentru a ne păstra starea de sănătate!”, spunea Sebastian Kneipp, un renumit preot şi naturalist al secolu­lui trecut, iar uleiurile naturale se numără printre aceste „daruri”. Află care sunt beneficiile lor.

Uleiul de argan

Uleiul de argan, extras din seminţele fructelor de ar­gan, este utilizat încă din Antichitate de femeile din Maroc pentru îngrijirea zilnică a pielii şi a părului. Acesta nu are însă doar calităţi cosmetice, ci şi medi­cale. Uleiul de argan este bogat în vitaminele A şi E şi acizi graşi nesaturaţi omega-3 şi omega-9, cu efecte hrănitoare şi hidrafante, şi conţine steroli (subfanţe cu rol important în metabolismul organismului) din plan­te rare, care nu se găsesc în compoziţia altor uleiuri. Fiind dificil de extras (100 de kilograme de seminţe sunt necesare pentru un litru de ulei sau culegerea roadelor a circa 6 arbori Argania Spinosa ce necesita circa 10 ore de efort), şi costurile acestuia sunt ridicate. Investiţia îti va asigura o piele hidratată, fără eczeme sau acnee, riduri vizibil diminu­ate, unghii rezistente, un păr şi buze impecabile. Pen­tru a preveni uscarea tenului atunci când folosesti nu­meroase produse cosmetice, masează fata cu două picături de ulei, apoi aplică fondul de ten.

Provine din arborele de Argan (Argania Spinosa), specific Regatului Maroc, mai precis la poalele munţilor Atlas. Transmis din generaţie în generaţie, este utilizat de către femeile marocane de secole, datorită virtuţilor sale alimentare şi binefacerilor cosmetice excepţionale. Studiile ştiinţifice au demonstrat că uleiul de Argan conţine un mare procent de acizi nesaturaţi şi de vitamina E, ce îi conferă proprietăţi hidratante, nutritive şi de protecţie contra agresiunilor externe. Previne uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii şi reconstruieşte filmul hidrolipidic.

Citeste  Mierea BIO de Manuka, Mierea de Tei si Mierea cu Polen si Laptisor de Matca

Bogat in antioxidanţi, dacă este folosit constant, neutralizează radicalii şi, în consecinţă, atenuează ridurile. Indicat în tratamentul pielii, dar nu numai, este şi un optim remediu pentru tratamentul părului degradat (oferind strălucire şi vigoare), pentru unghiile fragile şi ca balsam pentru masaje anti-oboseală, anti-stres. Are proprietăţi nutritive optime pentru piele, datorită procentului ridicat de vitamine A, E (activitate antioxidantă) şi F (activitate nutritivă şi emolientă). Bogat în acizi graşi nesaturaţi şi în steroli, uleiul de Argan este recunoscut pentru proprietăţile sale hrănitoare, regeneratoare şi restructurante, împiedică uscarea şi îmbătânirea pielii, refăcând stratul hidrolipidic.

Proprietătile medicale ale uleiului de argan: anti-oxidant, anti-cancerigen, anti-hipertensiune, anti-colesterol, reduce durerile articulaţiilor, stimulează capacităţile cerebrale, facilitează digestia, ridicând concentraţia pepsinei din sucul digestiv.

Uleiul esenţial de argan, poate fi cumparat online de aici: Ulei Bio de argan presat la rece. Preţul? Ei bine poate fi catalogat ca fiind cel mai scump, însă beneficiile sale surclasează cu mult preţul plătit!

 

Uleiul natural de migdale

La fel ca uleiul de argan, uleiul de migdale poate fi utilizat atât în scop medical, cât şi cosmetic (estetic). Este obtinut prin presarea la rece a migdalelor coapte si prin con­ţinutul ridicat de acid oleic şi linoleic, vitamina E şi D, minerale esenţiale ca magneziu şi calciu, asigură o hidratare intensă a pielii. Este ideal, prin urmare, pen­tru îngrijirea pielii uscate. Este util si pentru înlăturarea iritaţiilorşi a mâncărimilor, şi benefic şi pentru tratarea unor afecţiuni ale scalpului şi părului, prin masarea acestuia cu ulei de migdale de două ori pe săptămână.

Este folosit în aromoterapie, în masaj, dar are efecte pozitive şi asupra digestiei, este benefic pentru sănătatea creierului şi a sistemului ner­vos, ajută la reducerea colesterolului, îmbunătăţeşte calităţile intelectuale, relaxează muşchii tensionaţi.

Citeste  Grasimile TRANS interzise in SUA. De ce trebuiesc evitate.

Este eficient în tratamentele pentru căderea părului, pentru a hidrata pielea uscată, pentru a calma iritaţiile şi inflamaţiile de la nivelul pielii, pentru a întârzia procesul de îmbătrânire, pentru a ameliora cearcănele. Uleiul de migdale este un ulei fin, hrănitor, bun emolient pentru orice tip de piele în special pentru cea uscată, sensibilă sau fragilă, ideal pentru masaj corporal sau facial. Posedă proprietăţi regenerante şi calmante.

Poate fi cumpărat online şi ca ulei bio de migdale presat la rece sau ulei bio de migdale virgin. Utilizat inca din antichitate de catre egiptenii din inalta societate pentru prepararea produselor de masaj, uleiul de migdale face parte si din produsele  de ingrijire sau infrumusetare ale zilelor noastre, de exemplu ca ingredient de bază alături de uleiuri esentiale de maghiran, musetel si cardamom în diferite uleiuri pentru burtica bebeluşului special conceput pentru un masaj eficient al burticii.

Uleiul de măsline

Considerat a fi „aurul lichid”, după spusele lui Homer, uleiul de măsline se numără printre cele mai populare uleiuri naturale, fiind recunoscut pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire, datorate conţinutului ridicat de acizi graşi monosaturaţi şi substanţe antioxidante.

În plus, conţine un cocktail de vitamine A, D, K şi E care ajută la remedierea unor probleme de piele, precum acneea, psoriazisul sau eczemele seboreice.

Iar al treilea cel mai important lucru este că poate fi folosit atât pentru piele, dar şi pentru unghii şi cuticule. E suficientă o picătură de ulei, de preferat extra-virgin (este uleiul de cea mai bună calitate) pe unghie şi cuticule pentru ca acestea să fie hidratate şi să-şi recapete strălucirea.

Folosit din cele mai vechi timpuri, de nelipsit în dietele mediteraneene, este singurul ulei vegetal care poate fi consumat aşa cum este, proaspăt stors din fructe.

Din punct de vedere medical, studiile arată că uleiul de măsline previne apariţia bolilor de inimă, a ulcerului gastroduodenal şi a gastritei, stimulează secreţia bilei şi a hormonilor pancreatici.

Citeste  Un altfel de Valentine`s Day!

Se găseşte pe piaţă sub diferite forme: Ulei bio de masline extravirgin pentru prepararea mâncării, fiind deal pentru a prepara piept de curcan, peste alb, fructe de mare, salata verde, legume la cuptor, Ulei extravirgin de masline si rozmarin ce are un plus de aromă datorită infuziei la rece, sau chiar sub formă de Ulei BIO extravirgin de masline cu ardei iute sau cu aromă lămâie. Preţurile (click pe produs) sunt de la 22 lei în sus / 250 ml.

Uleiul de ylang-ylang

Cu proprietăţi recunoscute mai ales în domeniul aromoterapiei, uleiul extras din florile cu acelaşi nume are nu doar un parfum dulce-senzual, ci şi efecte relaxan­te, atât de benefice atunci când eşti în căutarea câtorva momente de linişte. Hidratant, uleiul de ylang ylang ajută la preveni­rea apariţiei ridurilor, menţine echilibrul tenului gras şi uscat şi stimulează creşterea părului.

Florile cresc într-un copac tropical şi au culoarea galben verzui, fiind intens parfumate. Nativ în Indonezia unde este şi un simbol naţional, creşte în Madagascar şi în insulele Reunion. Floarea florilor, ylang-ylang emană un parfum dulce, exotic, deosebit, cu proprietăţi antidepresive, afrodisiace, euforizante.

Datorită efectului sedativ şi calmant asupra sistemului nervos favorizând relaxarea, este un veritabil leac pentru reducerea dificultăţilor sexuale cauzate de stres, anxietate, stări tensionate. Este probat şi recomandat în tratamentul impotenţei şi frigidităţii. Pe plan psihologic, alături de proprietăţile descrise mai sus, uleiul esenţial ascute simţurile şi ameliorează, frica, gelozia, mânia şi frustrările.

Uleiul esential de ylang-ylang este unul foarte senzual pentru momente intime. Se recomandă o dozare atentă deoarece aroma dulce şi puternică poate provoca dureri de cap sau greaţă. Se obţine prin distilarea cu aburi a florilor şi se prezintă sub forma unui lichid clar de culoare gălbuie şi vâscozitate medie. Ca şi parfum se potriveşte cu: bergamota, ghimbir, grapefruit, neroli, palmarosa, patchouli, lemn de santal, vetiver. Despre parfumurile naturale am scris aici. Poate fi achiziţionat online de aici şi costă aproximativ 13 lei / 10 ml.

zenda.ro
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Sandale Ieftinecu 90% discount!
+