fashiondays.ro

Strandul cu apa sarata de la Praid – Harghita este cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, având o suprafaţă de aproximativ 5.200 de metri pătraţi. Strandul cu apa sarata de la Praid – Harghita a fost amenajat pe amplasamentul strandului vechi, deteriorat şi închis de mai multi ani. Se întinde pe o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi, din care luciul de apă este de 1.942 de metri pătraţi. Ştrandul are două bazine pentru copii, pornind de la 60 de centimetri adâncime, care creşte treptat până la 90 de centimetri şi apoi până la adâncimea maximă de 1,20 metri.

Între bazinele destinate copiilor şi piscina mare, dotată cu un bar şi care are adâncimea de 1,60 metri – există o zonă de trecere de un metru, sub un pod, o zonă de interconectre a bazinelor. Este cel mai mare ansamblu de acest gen din Transilvania şi din RomâniaUnitatile de cazare din zona Salinei Praid nu sunt foarte multe, dar ofera conditii acceptabile, oricum mult peste ce te-ai putea astepta la o zona ce nu a beneficiat in ultimii ani de dezvoltarea specifica marilor orase sau statiuni turistice consacrate. Turistii se pot orienta pentru locuri de cazare din hoteluri sau pensiuni.

locuri de cazare in zona Salinei Praid – Harghita

În clădirea cu etaj funcţionează o linie de autoservire, bucătăria, un bar, o terasă-restaurant descoperită şi una acoperită, iar la parter se află un magazin de prezentare şi de desfacere a produselor proprii salinei, vestiarele, duşurile, toaletele, precum şi un punct de prim-ajutor, cu personal medical pregătit să acorde asistenţă celor care au nevoie.

Strandul Praid – Baza de agrement/ tratament se afla in apropierea intrarii in mina de sare, la aproximativ 200 m, oferind 2 bazine exterioare (pentru adulti si copii) cu apa sarata, dotate cu vestiare, dusuri, locuri pentru plaja, bar si fast-food cu terasa de vara. Salina Praid dn judetul Harghita, Transilvania, este una dintre cele mai mari saline din Europa, de mare importanta turistica a zonei, aici activand o baza de tratament. Aceasta cuprinde trei cabinete medicale, un spital si un strand cu apa sarata. Speleoterapia si climatoterapia sunt doua dintre procedurile aplicate aici ce folosesc aerul din mina pentru tratarea astmului, a alergiilor sau a bronsitelor, iar baile sarate si fierbinti au in vedere anihilarea reumatismului. Primul nivel al Salinei Praid din Judetul Harghita este dedicat turistilor pentru refacerea organismului, dar si pentru divertisment: cafenele, biliard, locurile de joaca pentru copii, un muzeu, o galerie cu vinuri si o biblioteca. Exista si o capela micuta in Salina Praid, unde credinciosii se pot ruga.

Articol partial preluat din TimeZ ! Destinatii de vacanta