fashiondays.ro

sau mai bine … director de regie autonoma.

… in doar 12 pasi. Presupunem ca esti deja membru de partid, bagat de taticu, mamicu, nasicu etc, deci felicitari esti deja la nivelul (pasul) ZERO.

 

Pasul 1. gasesti 5k prieteni pe facebook (ii atragi cu o poza cat mai sexy a cuiva, sau nu conteaza multi iti vor da add intrucat spera sa intre si ei in liga mare).

 

Pasul 2. pui cat mai multe pisicute si citate din putul gandirii. vei fi citat la randul tau in timpul jocurilor olimpice de spart seminte, scuipat prin strungareata sau la micii gratis. asa vei deveni viral.

 

Pasul 3. faci scandal in legatura cu orice, cu cat mai apocaliptic in vorbe cu atat mai bine, intrucat masa votanta de baza este reprezentata de oameni care adaptare cred ca e “cand bea vaca apa”

Pasul 4. iti arogi meritele altora, pentru ca surprinzator multi nici nu stiu ca turnul eiffel e in franta, poti foarte bine sa spui ca l-ai facut tu.

Pasul 5. gasesti solutii generaliste bune la toate (unele merg chiar si pentru raceala sau hemoroizi) gen: fonduri ieuropene, sa nu se mai fure, atragerea de bani la buget, eradicarea coruptiei, guvern namtzesc sau chiar chinez, etc.

Pasul 6. ai nevoie de PR deci spamul este cea mai buna solutie!

Pasul 7. daca esti tanar (sa subliniezi ca erai minor la rivolutie) vorbesti cu taticu sa isi bage in functiune pilele sa iti faca reclama in ziare gen ring, cancan, sau orice alt text tiparit ce merge pe hartia igienica. Multa lume chiar sta atintita cu ochii in acestea.

Pasul 8. educatia: iti treci numele pe niste lucrari de preferat de pe site-uri de referate din afara (din pakistan de exemplu, sunt multi pakis care wanna be ur friends si asl pls si te pot ajuta), iti arogi niste masterate ale unor facultati ce nu au site in romana, engleza, germana sau franceza, de ex. din namibia ca de la un cocotier la altu (atentie sa nu aiba in denumire tara ca votantu nu mai da asa 2 bani pe master). Eventual fa un curs online la o universitate de top (sau care seamana ca nume cu o universitate de top de ex: Halva Research and Development aka HalvaRD).

Pasul 9. platesti din ce “ai produs” in nenumaratele tale functii de director la “mai multe firme de STAT” o personalitate gen jina chistol, blonda lui bote, si a lui bute si a lui printu, sau mai bine lasa … ca pana ii intra banii in cont schimba deja vedeta.

Pasul 10. dai copy paste la articole ce ii deranjeaza pe multi “votanti” : unguri, nationala de fotbal, homosexuali, taxele pe alcool, invitatii la munca si spui HUO BAH si poti completa cu cat mai multe cuvinte intiparite in capul romanului (majoritatea au 4-5 litere si imbina arta culinara cu anatomia). Lista poate continua (atat ca tipuri de articole cat si ca tipuri, genuri si expresii). Sa nu iti pui problema cum suna o injuratura neaos romaneasca in engleza ca o sa te pierzi. De altfel nici nu ai nevoie de limba engleza, e chiar mai bine sa nu o sti ca apoi sa poti sa o dai la intors.

Pasul 11. neaparat trebuie sa insisti sa fi prezent la emisiuni de analiza politica, sociala si economica (capatos de ex., sau unde apar greii “din alta liga” gen chireac). Este suficient si sa te citeasca Badea (da sa nu urle ca iti da un cap in gura sau ceva atunci NU este de bine).

Pasul 12. astepti, sa vorbesti cat mai mult, in fraze cat mai lungi, folosirea predicatului sau a persoanei intai NU SE RECOMANDA. O greseala mai mare ca sfatul de dinainte este sa spui ce ai realizat in detalii intrucat unii chiar se mai pricep la cate ceva si este posibil sa iti atragi intrebari incomode referitoare la profesia ta sau chiar de limba romana si matematica. Insa daca esti suficient de pervers politic si ai avut parte in viata de somn lin si lung probabil ca nu te vei aventura intr-o asemenea capcana jurnalistica: Dvs. ce stiti sa faceti?

 

Si cam atat. Te poti gandi ca indiferent cat de slab esti, lipsit de pregatire, fara simtul ratiunii si bun simtului, SUNT MULT MAI MULTI mai rau ca tine, si care vad in tine un model de mediocritate spre care ei tind.

SUCCES!