Sarcină

elefant.ro

Despre proprietatile si gradele siropului de artar

Postat de in Nov 4, 2015 in Nutritie, Sanatate parinti, Sarcina | 0 comentarii

Despre proprietatile si gradele siropului de artar
Siropul de artar contine peste 50 de compusi cu proprietati antioxidante. Antioxidantii sunt substante chimice a caror structura este responsabila de neutralizarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produsi in mod deosebit prin biotransformarea unor substante chimice provenite din alimente, a substantelor poluante ingerate din mediul inconjurator sau chiar metabolizate de catre organism in perioade de stres. Asadar functia antioxidantilor este de importanta majora, iar acestia ocupa un loc deosebit in ierarhia compusilor vitali. Vitamina B2 (riboflavina), compotenta a complexului de vitamina B, drept vitamina principala a siropului de artar are rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare al fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor rpecum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Importanta sa este data de faptul ca aceasta grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate procesele care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport alimentar crescut de vitamina B2 (sarcina, alaptare). Studiile au demonstrat superioritatea siropului de artar fata de zahar din punct de vedere al substantelor nutritive pe care acesta le contine. 

Pe langa substituent al zaharului, siropul de artar poate fi folosit cu succes si in prepararea dulciurilor (placinte, torturi, prajituri), dar si a unor dressinguri pentru salate sau feluri principale pe baza de peste sau pui. De asemenea, acesta poate fi adaugat peste cereale, in iaurt sau peste clatite la micul dejun. Siropul de artar previne afectiunile inimii, ii ajuta pe barbati in prevenirea aparitiei cancerului la prostata si protejeaza sistemul imunitar. Siropul de artar este foarte util si in curele de slabire si pe langa aroma deosebita si gustul delicios, acesta are un continut caloric mic, un indice glicemic scazut, este bogat in mangan si zinc. Puteti cumpara siropul de artar (A, B, C sau D) de la majoritatea magazinelor bio si de suplimente alimentare din Romania precum vianaturalia, herbashop, vitamix, plantum si bioportal.

(more…)

Acidul folic

Postat de in Feb 12, 2013 in Sarcina | 0 comentarii

Acidul folic

Acidul folic, sau vitamina B9, este o vitamină din grupul vitaminelor B. El contribuie la producerea şi menţinerea celulelor noi şi de aceea este foarte important în perioadele de diviziune celulară intensă şi de creştere rapidă, cum sunt cele din sarcină şi din perioada de sugar.

 

Care este rolul acidului folic în organism?

Acidul folic este necesar pentru sinteza acizilor nucleici, elemente de bază în structura celulei. În acelaşi timp, folatul previne acele  modificări ale ADN care pot conduce la cancer. Atât copiii, cât şi adulţii au nevoie de folat pentru a produce hematii normale şi pentru prevenirea anemiei. (more…)

elefant.ro

Anestezia epidurala: avantaje si dezavantaje

Postat de in Feb 8, 2013 in Sarcina | 0 comentarii

Anestezia epidurala: avantaje si dezavantaje

Aproape toate gravidele zilelor noastre, sunt hotărâte să-şi aducă micuţii pe lume prin naştere naturală, au rezolvat o dilemă: s-o facă sau nu cu anestezie epidurală. Asta pentru că şi printre specialişti părerile sunt foarte împărţite.

De când a apărut, anestezia epidurală a bulversat lumea obstetricală şi a generat en­tuziasm printre viitoarele mămici speriate de proverbialele „chinuri ale facerii”. Pe măsură au fost şi frământările determinate, în sensul că, dincolo de avantajele legate de reducerea durerilor din timpul trava­liului, epidurala implică şi anumite dezavantaje, iar punerea acestora în balanţă poate fi o misiune destul de dificilă. De 3 ori creşte riscul utilizării instrumentelor la naştere dacă se face anestezie epidurală. Şi pentru că ştim că nu vrei să dai greş, te invităm să le cunoşti şi pe unele, şi pe celelalte. (more…)

Dezvoltarea fătului

Postat de in Jan 19, 2013 in Sanatate, Sarcina | 0 comentarii

Dezvoltarea fătului

Începând cu ziua 35 de la fertilizare, fătului i se pot deosebi cele cinci degete de la mâini, ochii se închid la culoare pe măsură ce se produce pigmentarea, organele fetale devin mai complexe, se poate distinge deja capul, creierul, ochii şi urechi, nasul şi gura, şi se pot vedea clar braţele, picioarele şi organele sexuale. (more…)

Alimentaţia femeii însărcinate

Postat de in Sep 20, 2012 in Sanatate, Sarcina | 0 comentarii

Alimentaţia femeii însărcinate

Cu gândul că barza te va vizita, ai aflat deja că sarcina este o etapă crucială nu doar în viața ta dar şi în a viitorului tău puiuţ și că trebuie să acorzi o deosebită atenţie alimentaţiei tale. Contrar credinţei populare, nu ai nevoie să mânânci dublu cât pentru două vieți, cercetările arătând că femeile au nevoie zilnic cu aproape 300 de calorii mai mult în timpul sarcinii. Necesarul tău poate varia în funcție de activitatea zilnică și de individualitatea organismului tău, dar pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea copilului este foarte important să ai parte de un mix echilibrat de nutrienţi în dietă care trebuie să includă proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale.

(more…)

Jurnalul viitoarei mame

Postat de in Aug 10, 2012 in Sanatate, Sarcina | 0 comentarii

Jurnalul viitoarei mame

Eşti însărcinată – felicitări! Ceva minunat începe să se dezvolte în pântecul tău, transformându-se într-un copilaş. Desigur, eşti interesată să afli ce se petrece în pântecul tău, cum se schimbă corpul tău şi cum se pregăteşte pentru naştere. Apar multe întrebări, dar şi unele semne de îngrijorare. Trebuie să faci faţă multor situaţii noi şi neobişnuite. Este, deci, normal să te preocupe dacă toate aceste modificări sunt normale.

Acest articol îşi propune să descrie dezvoltarea copilului tău, în termeni uşor de înţeles. (more…)

Un pic până la naştere

Postat de in Aug 10, 2012 in Sanatate, Sarcina | 0 comentarii

Un pic până la naştere

Când urmează să apară copilul meu?

 

În general, copilul tău va veni pe lume la sfârşitul celei de a 40-a săptămâni de sarcină, nu mai puţin. În acest stadiu, placenta începe să îmbătrânească, producând modificări în hormonii mamei, care declanşează contracţii.

Dar în obstetrică există, practic, o excepţie la fiecare regulă! De fapt, numai 4% din copii se nasc la data calculată. Unii sunt foarte grăbiţi şi apar cu o săptămână mai devreme. Alţii se simt atât de bine în uter, încât lasă lumea să-i mai aştepte câteva zile. (more…)

Sarcina. Termeni medicali

Postat de in Jul 29, 2012 in Sanatate, Sarcina | 0 comentarii

Sarcina. Termeni medicali
Eşti familiarizată cu termenii medicali?

Doctorii au un obicei, puţin bizar, de a vorbi despre lucruri simple într-un limbaj care este de neînţeles pentru oamenii de rând. Deşi mulţi doctori încearcă să vorbească într-un limbaj simplu, încă mai există expresii pe care le folosesc atunci când eşti însărcinată şi care ţie nu-ţi spun nimic. Dacă ţi se întâmplă acest lucru, nu ezita să întrebi medicul ce semnificaţie au aceste cuvinte exotice.

Glosar cu cei mai folosiţi termeni de specialitate:        (more…)

Îngrijirea pielii şi a corpului în timpul sarcinii

Postat de in Jul 29, 2012 in Sanatate, Sarcina | 0 comentarii

Îngrijirea pielii şi a corpului în timpul sarcinii

Sarcina te-a făcut să înfloreşti? Există o explicaţie simplă pentru aceasta: echilibrul hormonilor din organismul tău s-a modificat, iar acum ai un nivel mai ridicat din anumiţi hormoni în organism. Ai acum cu jumătate de litru de sânge mai mult decât obişnuit, care curge prin sistemul tău circulator, iar ţesuturile depozitează mai multă apă. Circulaţia la nivelul pielii s-a îmbunătăţit, faţa ţi-a devenit mai roz şi mai luminoasă, iar micile riduri au dispărut.

Faţa ta

Acneea are şanse să dispară, tenul gras se apropie de normal. În unele cazuri, însă, fluctuaţia nivelului hormonilor, asociată cu sarcina, poate avea efecte mai puţin dorite. (more…)

Regimul alimentar pe perioada sarcinii

Postat de in Jul 29, 2012 in Sanatate, Sarcina | 0 comentarii

Regimul alimentar pe perioada sarcinii

Va trebui să mănânci cât mai sănătos pe durata sarcinii, spre binele tău, al copilului tău încă nenăscut şi respectiv sugarul de mai târziu. Un lucru trebuie ştiut: că nu trebuie să mănânci cât pentru doi. Mult mai important este să ai o dietă sănătoasă şi echilibrată. Sarcina reprezintă un bun prilej pentru a-ţi reconsidera obiceiurile în materie de mâncare şi a ţi le modifica, dacă este necesar. O dietă corectă, echilibrată trebuie să conţină următoarele elemente:

• Alimente proaspete crude (fructe, legume, salate), întrucât acestea își păstrează vitaminele și mineralele de care ai nevoie.

Lapte, produse derivate (brânză, iaurt, etc.) (more…)

| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Articole Fashion aproape noicu 90% discount!
+