Retete pentru toti

elefant.ro

Supă ungurească

Postat de in Jun 15, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Supă ungurească

Supă ungurească

Ingrediente: 2 l zeamă de carne sau de legume, 3-4 chifle, 1 pahar lapte dulce, 3 ouă, 1 lingură făină, 150 g slănină, 1 lingură pesmet, piper, sare, coajă de lâmiie rasă. Mod de preparare: Se curăţă chiflele de coajă şi se înmoaie în lapte călduţ. Se storc bine şi se amestecă într-un castron cu gălbenuşurile de la ouă, făină, pesmet. Se freacă bine, se adaugă piperul şi coaja de lămîie, apoi se lasă să se odihnească 20-25 minute. Slănina se taie în bucăţele mici şi se înăbuşă în grăsime cu o...

citeste

Sote de morcovi

Postat de in Jun 15, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Sote de morcovi

Sote de morcovi

Ingrediente: 1 kg morcovi, 100 g unt, 1 linguriţa zahăr, sare. Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală şi se dau pe râzătoare cu găuri mari. Se unge o cratiţă cu unt, se aşază morcovii în straturi, peste fiecare presărînd sare, puţin zahăr şi citeva bucăţele de unt. Deasupra se adaugă untul care a rămas şi se pune cratiţa la cuptor ia foc potrivit. După 40—50 minute soteul este gata şi se poate servi ca garnitură la fripturi, grătar, rulade de carne...

citeste

Pepene galben surpiza

Postat de in Jun 13, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Pepene galben surpiza

Pepene galben surpiza

Ingrediente: Un pepene galben foarte mic de persoana, 1 kg de caise sau piersici, struguri, capsuni, visine (din visinaa), 200 g zahar pudra, 1 pahar rom Mod de preparare: Se taie un capacel la codita pepenului, cu o lingurita cu coada lunga se scot samburii si o parte din miez. Fructele se spala si li se scot samburii. Caisele (piersicile) si miezul de la pepene se taie in cuburi si se amesteca cu celelalte fructe cu zaharul si romul. Cu acest amestec se umplu pepenii apoi se pune capacelul si se tin la rece 2-3...

citeste

Mere caramelizate

Postat de in Jun 13, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Mere caramelizate

Mere caramelizate

Ingrediente: 7-8 mere mijlocii, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, 1 lingura zahar pudra, 2 linguri zahar tos, 2 linguri de unt. Mod de preparare: Se spala merele bine, se sterg cu un prosop si se scoate casuta cu samburi. Se ia o cratita mai inalta, se unge cu unt, se tapeteaza cu zahar pudra, iar pe fund se asterne un strat de zahar tos, de un centimetru. Se aseaza merele in cratita cu scobitura in sus si se pun la cuptor la foc potrivit tinandu-se pana se inmoaie. Separat se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat...

citeste
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |