Retete pentru toti

Sodou de portocale sau de lamaie

Postat de in Jun 16, 2012 in Retete, Retete pentru toti | Comments Off on Sodou de portocale sau de lamaie

Sodou de portocale sau de lamaie

 (10 portii x 60 g) Calorii: 105/portie Ingrediente: Oua 5 buc., coaja rasa si zeama de la o portocala (lamaie), zahar pudra 75 g, lapte 500 ml. Mod de preparare: Se pun intr-un vas toate ingredientele, in afara de lapte, se bat bine cu telul sau cu mixerul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga laptele clocotit, amestecand continuu. Se pune apoi compozitia intr-o oala cu pereti dubli din aluminiu; se asaza pe foc mic si se lasa pana se ingroasa. Se serveste cald, in cesti.

citeste

Chifteluţe cu mărar

Postat de in Jun 16, 2012 in Retete, Retete bebe, Retete pentru toti | Comments Off on Chifteluţe cu mărar

Chifteluţe cu mărar

(4 porţii x 120 g), aproximativ  250 calorii per porţie Ingrediente: carne de vită 280 g, pâine albă 40 g, ou 1 buc, făina 20 g, ulei 30 ml, mărar 40 g, sos de roşii 200 ml, sare 4-6 g. Mod de preparare: Se taie carnea in bucăţi, se spală şi se trece prin maşină de tocat, apoi i se adaugă pâinea înmuiată în apă şi bine scurs, sarea şi oul. Se amestecă totul foarte bine. Se formeaza chifteluţe, care se trec prin făina şi se dau la cuptor, într-o tavă cu puţină apa şi ulei, până prind o crustă...

citeste

Ciocolată de casă din lapte praf

Postat de in Jun 16, 2012 in Retete, Retete bebe, Retete pentru toti | Comments Off on Ciocolată de casă din lapte praf

Ciocolată de casă din lapte praf

Ingrediente: Zahăr pudră 500 g, apă 100 ml, unt 100 g, lapte praf 250 g, cacao 50-100 g, suc de lămâie 10-20 ml, zahăr vanilat 1-2 plicuri. (20 porţii x 40-50 g) Calorii: aprox. 21 5/porţie Cum se prepară? Se cerne prin sită laptele praf şi cacaua. Separat, se toarnă zahărul în apă rece, amestecând ca să se dizolve. Se pune la foc, amestecând mereu. Când fierbe, se adaugă zeama de lămâie, pentru a nu se zaharisi. După ce s-a legat, siropul se ia de pe foc şi se adaugă untul. îndată ce acesta s-a topit, se adaugă...

citeste

Lapte de pasăre

Postat de in Jun 16, 2012 in Retete bebe, Retete pentru toti | Comments Off on Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

Laptele se pune la fiert. Intre timp, albuşurile se bat spumă, până când se ţin singure de tel şi se adaugă 5 g zahăr, presărat „în ploaie", bătând încet cu telul

citeste

Chisel de fructe

Postat de in Jun 16, 2012 in Retete bebe, Retete pentru toti | Comments Off on Chisel de fructe

Chisel de fructe

Vara se folosesc fructe zemoase, dulci, ca: fragi, căpşune, zmeură, mere, caise, piersici, pere. Iarna se pot folosi fructe uscate: caise, prune, mere, care se fierb, iar zeama se strecoară. Mod de preparare: Fructele proaspete se storc prin tifon. Zeama obţinută (aprox. 200 ml) se pune la rece. Resturile de fructe, rămase pe tifon, se fierb cu apă. Când încep să clocotească se strecoară lichidul şi se adaugă zahărul şi amidonul desfăcut în puţină apă rece. Se fierbe din nou, la foc mic, amestecând continuu. Se...

citeste

Inghetata de capsuni cu frisca

Postat de in Jun 16, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Inghetata de capsuni cu frisca

Inghetata de capsuni cu frisca

Ingrediente (pentru 6 persoane): 400 g capsuni, 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 300 ml frisca lichida, 1 lamaie. Mod de preparare: Vasul in care se va pune inghetata se introduce in congelator cu aproximativ o ora inainte de prepararea inghetatei. 8 bucati de capsuni se pun deoparte pentru decorare, in timp ce restul se fac pasta cu mixerul.Se presara zahar pudra si se amesteca foarte bine astfel incat sa nu faca cocoloase. Apoi se adauga zeama de la lamaie si 200 ml frisca lichida.  Se continua amestecarea cu mixerul, la turatie...

citeste

Borş bulgăresc

Postat de in Jun 15, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Borş bulgăresc

Borş bulgăresc

cu ardei, dovlecei şi pătlăgele verzi umplute Ingrediente: 1/2 kg carne, 1-2 oase, 3 ardei graşi, 1 dovlecel, 3 pătlăgele verzi, 2 linguri orez, 1/2 kg roşii, 2 cepe, 2 ouă, sare, piper, 1/2 l borş, 1,5 l apă. Mod de preparare: Se curăţă ardeii, pătlăgelele şi dovlecelul (acesta din urmă se taie în două), li se scoate miezul, apoi se umplu cu tocătură preparată din carne trecută prin maşină şi amestecată cu orez, sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt. Se pun la fiert oasele cu apă şi sare ; după ce au fiert...

citeste

Clătite cu brânzâ de vaci

Postat de in Jun 15, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Clătite cu brânzâ de vaci

Clătite cu brânzâ de vaci

Ingrediente: 3 ouă, 1 ceaşcă făină, 1 pahar lapte, 1 ceaşcă smântână, 2 linguri ulei, 300 g brânză de vaci, 1 pacheţel zahăr vanilat, 1 praf sare. Mod de preparare: Din 2 ouă, făină, lapte, zahăr vanilat şi sare se prepară un aluat de consistenţa unei smîntîni din care (după ce s-a odihnit 30 minute), se prepară 18-20 foi de clătite. Separat se amestecă brânza cu un ou, cîteva linguri de smîntină, sare şi puţină făină. Pe fiecare foaie de clătită se pune cîte o lingură de compoziţie, se îndoaie...

citeste

Budincă de mere

Postat de in Jun 15, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Budincă de mere

Budincă de mere

Ingrediente: 3 mere frumoase, 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1/2 l lapte, 1/2 baton vanilie, 7-8 nuci tocate, puţină marmeladă, unt. Mod de preparare: Se curăţă uşor merele de coajă, se taie în rondele şi se aşază într-o formă unsă bine cu unt şi presărată bine pe toate laturile cu pesmet sau făină. Peste merele astfel aşezate se presară puţin zahăr şi se pune vasul în cuptorul încălzit, pentru câteva minute.

citeste

Budincă de brânză de vaci

Postat de in Jun 15, 2012 in Retete pentru toti | Comments Off on Budincă de brânză de vaci

Budincă de brânză de vaci

Ingrediente: 300 g brinză de vaci, 150 g zahăr, 2 linguri făină, 3 ouă, 50 g stafide, coajă de lâmiie, sere, unt. Mod de prearare: Intr-un castron se amestecă brînza cu zahărul, apoi se adaugă făina, coaja de lămîie şi stafidele. Separat se bat ouăle cu sarea ca pentru omletă, se toarnă în castron şi se amestecă pînă la omogenizare. Se ia o formă potrivită, se unge bine cu unt, se toarnă compoziţia şi se pune in cuptorul cald. Se coace cca 35 minute. Se poate servi cu sirop de fructe sau...

citeste
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Moda la preturi mici!vezi oferta!
+