Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

Ingrediente: Lapte 450 ml, ouă 2 buc, zahăr 30 g, făină 5 g, zahăr vanilat 1/2 plic.

Mod de preparare: Laptele se pune la fiert. Intre timp, albuşurile se bat spumă, până când se ţin singure de tel şi se adaugă 5 g zahăr, presărat „în ploaie”, bătând încet cu telul, până se înglobează. Se ia câte o linguriţă din albuş şi se pune în laptele clocotit. Se fierbe, întorcând pe o parte şi pe cealaltă, dar nu mai mult de 1 min. Găluştele formate astfel se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron. După ce au fiert toate găluştele, se strecoară laptele rămas. Se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul rămas, se adaugă făina şi se subţiază cu laptele strecurat, turnat câte puţin. Se pune această compoziţie la fiert, la foc slab, amestecând mereu, până începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi se toarnă peste găluşte, fără a le acoperi, apoi se dă la rece.

Se serveşte copiilor de la vârsta de 1 an.

(4 porţii x 120 g) Calorii: 150/porţie


elefant.ro
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |