Educatie

Lecţiile de parenting sunt foarte importante, mai ales pentru cei care sunt pentru prima dată părinţi. Un copil este cu adevărat o binecuvântare, dar şi o mare responsabilitatea. Creşterea unui copil implică o serie largă de cunoştinţe şi multă iubire. Copiii care nu au parte de afecţiune sunt aceia care se vor confrunta cu o serie de probleme mai târziu.

Veţi regăsi aici o serie de articole ce prezintă şi dezvoltă principii, reguli şi sfaturi pentru educaţia copilului tău, pentru a fi un bun părinte şi pentru a trece cu bine peste paşii necesari în dezvoltarea copilului. Şi nu uita că relaţia ta cu el este baza relaţiei lui cu restul.

Cartile Usborne in limba engleza recomandate scolarilor si prescolarilor

Postat de in May 9, 2017 in Educatie | 0 comentarii

Cartile Usborne in limba engleza recomandate scolarilor si prescolarilor

Editura Usborne, un bun aliat in realizarea dorintei de a iti face copilul sa vrea o biblioteca si sa indrageasca placuta activitate de a citi. Usborne este o editura de top din Marea Britanie la categoria de carti pentru copii, premiata pentru succesul pe care il are, datorita ilustratiilor fantastice, a informatiilor educative pe care le ofera, a calitatii materialelor folosite, si a continutului variat, pentru toti copiii, de la nastere pana la 18 ani.

citeste

10 idei si sfaturi vs Teama copilului de medicul stomatolog!

Postat de in Apr 17, 2016 in Educatie, Sanatate copii | 0 comentarii

10 idei si sfaturi vs Teama copilului de medicul stomatolog!

10 idei si sfaturi prin care să contracarezi teama copilului de stomatolog! (SOS-copilul la stomatolog). Unii specialiști consideră că o parte dintre fricile pe care oamenii le au sunt ancestrale, oamenii născându-se cu ele, însă cealaltă parte este învăţată. Teama de stomatolog se numără printre aceste frici învăţate. Pentru că nu este nevoie neapărat de cuvinte pentru a învăţa ceva, această teamă este învăţată din copilărie, înainte chiar să apară primul dințisor. Psihologii spun că (...)

citeste

10 sfaturi utile si practice pentru siguranta copilului in scaunul auto

Postat de in Mar 22, 2016 in Educatie | 0 comentarii

10 sfaturi utile si practice pentru siguranta copilului in scaunul auto

Stiai ca 3 din 4 scaune auto nu sunt instalate corect in autovehicul? Te surprinde? De aceea, va prezentam 10 sfaturi utile si practice pentru siguranta copilului in autoturism, (prin amabilitatea Chicco Romania).

citeste

Crizele de furie ale copiilor și managementul lor

Postat de in Jan 30, 2016 in Educatie | 0 comentarii

Crizele de furie ale copiilor și managementul lor

Crizele de furie ale copiilor și managementul lor. Ce trebuie să faci tu, ca părinte? Să ajuti copilul să-și înteleagă gandurile, să le „controleze”, să pună altele în locul celor irationale, dar să îl înveti și o serie de abilităti (ca de exemplu, solutionarea unui conflict sau abilităti de comunicare asertivă).

citeste

O excursie la DisneyLand testand online cunostintele copilului scolar la EvaluareaDigitala.ro

Postat de in Jan 13, 2016 in Educatie | 0 comentarii

O excursie la DisneyLand testand online cunostintele copilului scolar la EvaluareaDigitala.ro

EVALUARE DIGITALĂ (www.evaluaredigitala.ro) reprezintă o platformă online independentă, dedicată elevilor din clasele I-VIII și pregătitoare, cu ajutorul căreia aceștia își pot testa cunoștințele dobândite în școală la probe precum Limba română, Matematică sau Cultură generală.

citeste

Cartile de colorat antistress pentru … adulti Johanna Basford

Postat de in Aug 13, 2015 in Educatie, Lifestyle | 0 comentarii

Cartile de colorat antistress pentru … adulti Johanna Basford

Editura Litera aduce și în România celebrele cărți de colorat pentru ... adulți cu efect antistress si cu ilustrații de Johanna Basford, traduse în 14 limbi și vândute în peste trei milioane de exemplare. Grădina secretă și Pădurea fermecată sunt o invitație convingătoare la creativitate și relaxare, înfățișând lumi fantastice, create minuțios de ilustratoarea scoțiană și gata să fie aduse la viață prin intermediul culorilor.

citeste

UNICEF: Violenta verbala raneste!

Postat de in Nov 9, 2014 in Educatie | 0 comentarii

UNICEF: Violenta verbala raneste!

Spre deosebire de abuzul fizic, ce lasă urme pe corpul unui copil, violența emoțională este mai subtilă și este mai greu de identificat, atât de victimă, cât și de alte persoane. Cu toate acestea, consecințele sale sunt la fel de devastatoare. Din punctul de vedere al UNICEF, una dintre principalele probleme este aceea că violența împotriva copiilor, mai ales abuzul verbal și psihologic (cum ar fi țipatul, înjosirea, amenințarea etc.) și formele de pedeapsă corporală (cum ar fi pălmuirea, tragerea de păr) sunt tolerate și chiar acceptate. Datele UNICEF arată că, atunci când un copil face ceva greșit, prima reacție a 54% dintre părinți este de a ridica vocea, iar 11% dintre părinți pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr. Violența verbală ...

citeste

Descarca Manualele Digitale oficiale pentru copiii de clasa I si a II-a

Postat de in Oct 20, 2014 in Educatie | 0 comentarii

Descarca Manualele Digitale oficiale pentru copiii de clasa I si a II-a

Ministerul Educatiei a facut publice variantele PDF ale noilor manuale pentru clasele I si a II-a, dupa ce initial a publicat pe www.manuale.edu.ro doar varianta digitala a manualelor scolare. Asta inseamna ca, incepand de astazi, oricine poate vedea care este inclusiv continutul manualelor print care au castigat licitatia. Ministerul a publicat si PDF-urile pe manuale.edu.ro cu 3 zile inainte de data limita pana la care invatatorii trebuie sa decida ce manual aleg pentru a fi studiat la clasa. Surse apropiate consultarilor au declarat pentru HotNews.ro ca pana acum varianta print a manualelor a putut fi consultata numai pe calculatoarele cu certificat de securitate din scoli, (...)

citeste

Cum poate invata copilul din greşeli?

Postat de in Mar 6, 2013 in Educatie | 0 comentarii

Cum poate invata copilul din greşeli?

Ca şi părinţi, ne dorim ca micuţii noştri să înveţe din greşeli, pentru a fi din ce in ce mai pregătiţi pentru viaţa de adult, prin urmare ce ar trebui să facem şi care sunt metodele adecvate de a “trata” greşelile? De fiecare dată când ţipăm sau ne criticăm copiii de fapt ridicăm bariere atât în comunicare cât şi în modul de gândire al copilului, care, îşi va canalize eforturile de a răspunde la critici, de a găsi justificări în comportament şi nicidecum să tragă concluzii şi învăţăminte.

citeste

Abilitatile sociale ale copilului

Postat de in Feb 19, 2013 in Educatie | 0 comentarii

Abilitatile sociale ale copilului

Abilitatile sociale sunt cele care ne permit să ne integram în mediul în care trăim fie el grupul de la grădiniţă, şcoala, serviciu sau grupul de prieteni. A avea abilitati sociale înseamna a fi eficient în interactiunile cu ceilalti astfel încât sa atingi scopul stabilit. Acei copii care au dezvoltate abilităţile sociale se vor adapta mai bine la mediul şcolar şi vor avea rezultate mai bune. Copiii cu abilităţi sociale slab dezvoltate (de exemplu copiii care se comportă agresiv – fizic sau verbal, copiii care au dificultăţi în a se integra într-un grup de persoane noi) au o probabilitate mai mare de a fi respinşi de ceilalti şi de a dezvolta probleme de comportament;

citeste
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Moda la preturi mici!vezi oferta!
+