Despre proprietatile si gradele siropului de artar

Despre proprietatile si gradele siropului de artar
Siropul de artar contine peste 50 de compusi cu proprietati antioxidante. Antioxidantii sunt substante chimice a caror structura este responsabila de neutralizarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produsi in mod deosebit prin biotransformarea unor substante chimice provenite din alimente, a substantelor poluante ingerate din mediul inconjurator sau chiar metabolizate de catre organism in perioade de stres. Asadar functia antioxidantilor este de importanta majora, iar acestia ocupa un loc deosebit in ierarhia compusilor vitali. Vitamina B2 (riboflavina), compotenta a complexului de vitamina B, drept vitamina principala a siropului de artar are rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare al fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor rpecum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Importanta sa este data de faptul ca aceasta grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate procesele care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport alimentar crescut de vitamina B2 (sarcina, alaptare). Studiile au demonstrat superioritatea siropului de artar fata de zahar din punct de vedere al substantelor nutritive pe care acesta le contine. 

Pe langa substituent al zaharului, siropul de artar poate fi folosit cu succes si in prepararea dulciurilor (placinte, torturi, prajituri), dar si a unor dressinguri pentru salate sau feluri principale pe baza de peste sau pui. De asemenea, acesta poate fi adaugat peste cereale, in iaurt sau peste clatite la micul dejun. Siropul de artar previne afectiunile inimii, ii ajuta pe barbati in prevenirea aparitiei cancerului la prostata si protejeaza sistemul imunitar. Siropul de artar este foarte util si in curele de slabire si pe langa aroma deosebita si gustul delicios, acesta are un continut caloric mic, un indice glicemic scazut, este bogat in mangan si zinc. Puteti cumpara siropul de artar (A, B, C sau D) de la majoritatea magazinelor bio si de suplimente alimentare din Romania precum vianaturalia, herbashop, vitamix, plantum si bioportal.

 

Beneficiile siropului de artar

 

  • Bogat in antioxidanti (peste 54 de compusi cu potential antioxidant) si vitamine esentiale (B2)
  • Sursa naturala de minerale precum mangan, magneziu, zinc, calciu, potasiu.
  • Mentine nivelul insulinei in sange in limitele normale
  • Sursa bogata in polifenoli
  • Imbunatateste functia hepatica
  • Siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru cafea sau ceai, dand o savoare catifelata sau ca topping pentru vafe, clatite, placinte, dar poate fi folosit si ca parte componenta a unui sos pentru diverse preparate culinare.

Siropul de artar ajuta si la protectia sanatatii inimii. Zincul din compozitia sa actioneaza ca un antioxidant si reduce progresia aterosclerozei. Zincul este necesar functionarii normale a celulelor endoteliale si reduce riscul deteriorarii membranelor endoteliale. Studiile efectuate au demonstrat ca deficienta de mangan conduce la scaderea nivelului de HDL (“colesterolul bun”). Zincul si manganul sunt aliati importanti ai sistemului imunitar. Cercetarile au demonstrat ca lipsa de zinc determina reducerea celulelor albe si a raspunsului imunitar, in timp ce manganul ajuta la reducerea inflamatiilor. In plus, manganul poate actiona si ca imunostimulant.

Citeste  Astmul bronsic la copil

Siropul de artar poate contribui si la sanatatea sistemului reproducator si ofera beneficii barbatilor. Zincul este concentrat in cantitate mare in prostata, un nivel scazut al acestuia conducand la un risc crescut de cancer de prostata. In practica, zincul este un mineral recomandat de medici pentru reducerea marimii prostatei. Manganul poate juca de asemenea un rol important in sustinerea sanatatii barbatului, ca un catalizator in sinteza acizilor grasi si a colesterolului, participand si la producerea de hormoni sexuali care contribuie la mentinerea sanatatii sistemului reproducator.

 

Categoriile A,B,C, D ale Siropului de Artar

 

Siropul de artar este impartit pe grade in functie de culoare si intensitatea aromei. Astfel, siropul de gradul AA are culoarea cea mai deschisa si este mai slab aromat, in timp ce siropul de gradul D este cel mai inchis la culoare si cu o aroma puternica de artar. Siropul de artar este un produs unic deoarece gustul si culoarea sa variaza pe parcursul sezoanelor. Pe masura ce sezonul avanseaza continutul de fructoza si de glucoza al siropului de artar creste, in timp ce continutul de zaharoza se diminueaza usor. Ca si zaharurile, si celelalte componente naturale prezente in seva de artar se modfica si ele pe parcursul sezoanelor (aminoacizii, mineralele). Aceste transformari in compozitia sevei de artar antreneaza o schimbare a culorii si a gustului siropului de artar. La inceputul sezonului siropul este in general clar si gustul usor dulce (sirop de clasa Extra-Clara, Clara sau Medium – AA, A sau B). Pe masura ce sezonul avanseaza, pe atat siropul de artar devine mai inchis la culoare si caramelizat (sirop de clasa Ambra sau Inchis – C sau D). Acesta este momentul in care oligo-elementele sunt prezente in cea mai mare masura in sirop. Gustul sau este mai tare si mai pregnant. Acest sirop are o savoare delicate, foarte personalizata. Puteti cumpara siropul de artar (A, B, C sau D) de la majoritatea magazinelor bio si de suplimente alimentare din Romania precum vianaturalia, herbashop, vitamix, plantum si bioportal.

Citeste  De ce este recomandata SFECLA rosie?

 

Sirop de artar grad A

 

Sirop de arţar grad A Rapunzel. Ingredientele provin 100% din agricultura biologica. Tara de origine: Canada. Gradul A este un sirop deschis, care are un gust uşor şi dulce. Este un îndulcitor ideal pentru ceai, cafea şi sucuri de fructe. Întrebuinţare: Deosebit de bun pentru clătite, Crêpes, budincă, iaurt, fructe şi produse de patiserie. Greutate: 250g. Siropul de arţar grad A Rapunzel il gasiti la bioportal.

 

 

Sirop de artar TIP B

 

Siropul de artar de grad B are o aroma mai pronuntata fata de gradul A, fiind foarte potrivit pentru gatit, pentru sosuri dulci si pentru aromatizarea deserturilor. Dupa ce ati desfacut o sticluta, este indicat apoi sa o pastrati doar in frigider. Siropul de artar TIP B ECO il gasiti la VITAMIX.ro si plantum.ro.

 

Sirop de artar grad C

 

Siropul de artar de grad C Quebec Primeal. PRIMEAL a selectionat un sirop de grad C pur (adica pe cel de la finalul recoltarii, mai concentrat in minerale). Este bogat in trei elemente esentiale cum ar fi: calciul, fierul si vitamina B1. El contine un surplus de magneziu, de fosfor si de vitamine din care mai ales de vitamina B2. Este un sirop natural (obtinut printr-un proces de transformare non chimic), nu este rafinat si de aceea este bogat in minerale si are un gust usor dulce. Ingrediente: 100% seva de artar* din Québec, extrasa traditional si concentrata prin evaporare. *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.

Siropul de artar tip C Primeal se utilizeaza foarte usor ca indulcitor in diferite produse de patiserie, compoturi de fructe, fructe confiate, salate de fructe, in muesli si in iaurt. Se asezoneaza in mod agreabil inghetatele si toate tipurile de clatite. Se poate folosi si pentru indulcirea cafelei. Datorita calitatilor sale energetice si revigorante este, de asemenea, folosit in cure de slabire si de epurare a organismului de primavara, asa cum ar fi, de exemplu, cura de lamaii. Alergeni: 0. Siropul de artar de grad C Quebec Primeal poate fi cumparat de la VIANATURALIA.ro si BioPortal.

Citeste  Vinul

 

Sirop de artar categoria D

 

Pe langa aroma deosebita si calitatile de indulcitor natural, siropul de artar este si o sursa excelenta de mangan si  zinc, elemente benefice organismului uman: Compozitia de mangan este un co-factor esential intr-un numar de enzime importante in productia de energie si apararea antioxidanta a organismului. De exemplu, enzima antioxidanta Superoxid Dismutaza (SOD) care dezarmeaza radicalii liberi din interiorul mitocondriilor (uzinele producatoare de energie din interiorul celulelor noastre) au nevoie de mangan. 13 grame de sirop de artar furnizeaza 22% din necesarul zilnic de mangan. Sirop de artar canadian Categoria D – Premium 500ml. Il gasiti la plantum.ro.

Puteti cumpara siropul de artar (A, B, C sau D) de la majoritatea magazinelor bio si de suplimente alimentare din Romania precum vianaturalia, herbashop, vitamix, plantum si bioportal.
zenda.ro
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Sandale Ieftinecu 90% discount!
+