Pentru ieşitul afară cu bebeluşul

 

Căruciorul

Acest produs reprezintă o investiţie cu adevărat importantă, care va trebui să asigure confortul şi siguranţa micuţului tău într-un mod desăvârşit. Verifică cele mai importante caracteristici şi anume: materialele din care este confecţionat, funcţionalitatea, dimensiunile acestuia (încape în maşină? dar în lift?), greutatea, uşurinta de manevrare, suspensiile, accesoriile cu care este dotat dar şi sistemele de siguranţă.

Carucioarele multifuncţionale (3,4 sau chiar 5 în 1), reprezintă o investiţie bună pentru a beneficia de mai multe produse utile pe care poate aveai oricum aveai de gând să le cumperi mai devreme sau mai târziu: căruciorul propriu zis, landoul, scaunul auto 0+, învelitoarea de picioare, gentuţa pentru mămică, pelerina de ploaie, etc. Este recomandat ca roţile acestuia să poată fi uşor blocate iar materialul să fie detaşabil şi lavabil.

 

Scaunul de mașină

Pentru siguranta bebelusului: scaun auto pentru copiiUn scaun auto pentru ca micuţul tău să fie în maşină în siguranță este obligatoriu. Gama este variată, modelele fiind diverse, însă atunci când achizitionaţi un astfel de produs, citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare şi instalare întrucât scaunele auto pentru copii trebuie sa fie corect şi perfect fixate pentru a îşi dovedi eficienţa. Nu este recomandată cumpărarea unui scaun auto second hand întrucât reglementările de siguranță s-au schimbat de-a lungul anilor, și trebuie să vă asigurați-vă că scaunul bebeluşului tău  îndeplinește toate orientările actuale. Acestea au, obligatoriu datele de expirare, de obicei, în termen de cinci ani de la fabricare, verifică autocolantul înainte de achiziţionare. De notat că acesta ar trebui să fie folosit de copil până în jurul vârstei de 12-14 ani (36kg). Este obligatoriu conform legii ca in timpul transportului auto copiii pana la 3 ani sa stea intr-un scaun auto, iar peste 3 ani cu centura de siguranta. Am scris mai multe despre noua lege intrata in vigoare la finele lui 2014, aici.

 

Ham pentru bebe

Acesta ajută atât bebeluşul care se va simţi în siguranţă la pieptul mai dar şi mămică întrucât nu numai că îl veţi avea tot timpul aproape însă veți avea şi ambele mâini libere pentru a vă putea descurca uşor atunci când ieşiţi la cumpărături. Atunci când alegeți un ham, asiguraţi-vă că toate curelele și hamurile ţin copilul în siguranță și că acesta poate fi spălat şi curăţat bine fără  bătaie de cap. Înainte de a îl folosi, în cazul în care bebeluşul are mai puţin de 4 luni, a fost născut prematur sau a avut o greutate mai mică la naştere sau dacă este răcit sau are anumite probleme respiratorii, este bine să consultaţi medicul pediatru. Verificaţi des poziţia copilului astfel încât acesta să nu stea curbat sau cu guriţa pe pieptul dvs. sau pe material astfel încât să se sufoce.

 

Gentuță specială compartimentată adecvat

Geanta pentru mamiciGentuţele reprezintă noua poşetă a mămicii pentru următorii ani. Acestea trebuiesc să fie practice, încăpătoare şi bine compartimentate pentru că vor însoţi atât mămica cât şi bebeluşul în parc sau în vizite. Geanta pentru mămică trebuie să poată ţină în siguranţă şi la îndemână nu doar portofelul, telefonul mobil şi ochelarii de soare ci şi biberonul la temperatură constantă, suzetele, şerveţelele umede şi şerveţelele uscate, săculeţul pentru scutece curate şi murdare, salteluţa de înfăşat, câteva body-uri, babeţica, două-trei jucării şi o umbrelă. Şi să nu arate ca un rucsac milităresc sau ca o valiză. Despre idei de cadouri pentru o proaspătă mămică, am scris aici.

citește în pagina următoare despre cumpărăturile pentru bucătărie