Ciocolată de casă din lapte praf

Ciocolată de casă din lapte praf

Ingrediente: Zahăr pudră 500 g, apă 100 ml, unt 100 g, lapte praf 250 g, cacao 50-100 g, suc de lămâie 10-20 ml, zahăr vanilat 1-2 plicuri. (20 porţii x 40-50 g) Calorii: aprox. 21 5/porţie

Cum se prepară? Se cerne prin sită laptele praf şi cacaua. Separat, se toarnă zahărul în apă rece, amestecând ca să se dizolve. Se pune la foc, amestecând mereu. Când fierbe, se adaugă zeama de lămâie, pentru a nu se zaharisi. După ce s-a legat, siropul se ia de pe foc şi se adaugă untul. îndată ce acesta s-a topit, se adaugă laptele praf, cacaua şi zahărul vanilat, amestecând bine până se omogenizează. Se toarnă compoziţia într-o tavă plană şi se pune la rece. După ce s-a închegat, se porţioneaza cu un cuţit înmuiat în apă caldă.

Se poate turna compoziţia şi într-o tavă în care anterior au fost puse forme de inimioară, animăluţe, litere şi cifre ce ulterior pot fi introduse în ambalaj colorat, pentru o prezentare demnă de un bucătar sef!

Se dă copiilor mai mari de 1 an.


zenda.ro
Citeste  Baia bebeluşului
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Sandale Ieftinecu 90% discount!
+