Budincă de portocale

Budincă de portocale

Ingrediente: Zahăr 80 g, făină 80 g, unt (margarina) 80 g, ouă 3 buc, portocale 1-2 buc, sare 2-3 g.

Mod de preparare: Untul se topeşte într-o cratiţă, se amestecă cu făina cernută, după care se toarnă laptele fierbinte, aromatizat cu coaja unei portocale. Când compoziţia s-a omogenizat, se pune cratiţa pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă şi se desface de pe lingură. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul şi 3 gălbenuşuri, sarea şi apoi 3 albuşuri bătute spumă foarte tare.

Se unge cu unt o formă şi se garniseşte cu felii de portocale. Deasupra se toarnă compoziţia şi se fierbe, în bain-marie, 35-40 min, punând deasupra o hârtie unsă.

Se poate servi cu frişca (80 g) aromatizată cu coajă de portocală.

 (8 porţii x 100 g) – Calorii: aprox. 210/porţie


elefant.ro
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |