Alimente ce nu îngrașă

Alimente ce nu îngrașă

Orzul


Această cereală este se aşează foarte bine lângă orez şi cartofi. O cană de orz gătit are 170 de calorii, un nivel respectabil de proteine şi fibre şi un conţinut relativ mic de grăsimi. Gladiatorii romani mâncau această cereală pentru putere şi chiar se plângeau când trebuiau să mănânce carne. Studiile de universitatea Wilsconsin au demonstrat că orzul scade colesterolul cu 15% şi luptă împotriva cancerului. Cercetătorii israelieni spun că vindecă constipaţia mai bine decât laxativele şi acest lucru poate duce şi la pierderea greutăţii.
Foloseşte-l ca un înlocuitor al orezului în salate, pilaf sau ghiveci şi adăugă-l la supe şi tocăniţe. Poţi de asemenea să-l amesteci cu orezul pentru o textură interesantă. Adăugat în făină reuşeşte să facă pâinea şi brioşele foarte bune.

 

Fasolea

 

Fasolea in nutritie si alimentatie - ingrasa?Fasolea este cea mai importantă sursă vegetală de proteine. Mazărea, fasolea sunt cunoscute ca legume. Cel mai adesea o farfurie de fasole are 215 calorii. Au cele mai multe proteine cu cele mai puţine grăsimi ca orice altă mâncare şi au un conţinut mare de potasiu, dar mic de sodiu. Proteinele din plante sunt incomplete ceea ce înseamnă că trebuie să adaugi ceva pentru ca masa să devină completă.

Combină fasolea cu cereale, cum ar fi orz, orez, porumb, grâu, pentru a-ţi asimila amino-acizi necesari completării proteinelor. Aceleaşi proteine le găseşti şi în carne, dar cu un conţinut de grăsimi. Studiile arătă că consumul regulat de fasole scade colesterolul.
Cel mai mare dezavantaj al boabelor de fasole este că aceastea provoacă gaze intestinale. Iată cum să rezolvi această problemă: înainte de a le găti spală boabele de fasole şi elimină particule străine; pune-le într-o oală şi acoperă-le cu apă fiartă; lasă-le în jur de 4 ore şi apoi aruncă boabele care sunt la suprafaţă; apoi găteşte baobele rămase în apă proaspătă.

 

Fructele cu boabe


Este o mâncare perfectă pentru pierderea în greutate. Fructele cu boabe conţin o sursă naturală de zahăr, fructuza şi îţi satisfac nevoia de dulciuri şi mai mult de atât conţin suficiente fibre pentru a absoarbe şi puţinele calorii pe care le mănânci. Cercetătorii britanici au descoperit că un conţinut ridicat de fibre aşa cum conţin fructele, legumele şi cerealele integrale este de ajuns pentru absorbţia caloriilor din mâncare care duce la pierderea kilogramelor fără a ţine o dietă drastică. Fructele cu boabe sunt o foarte bună sursă de potasiu şi pot să controleze şi presiunea sângelui. Murele și coacăzele au aproximativ 74 de calorii pe cană, zmeura în jur de 60 şi căpşunile 45. Deci foloseşte-ţi imaginaţia pentru a le combina şi bucura-te de aceste fructe.

 

BroccoliBroccoli ingrasa?


Brocoli este leguma preferată a americanilor, conform unui recent studiu. Nu este de mirare. O farfurie de broccoli gătită are în jur de 44 de calorii. Furnizează rezistenţă organismului şi este considerată leguma numărul 1 în lupta cu cancerul. Nu conţine grăsimi, este bogată în fibre, conţine o substanţă care luptă împotriva cancerului, carotene, multă vitamina C şi calciu. Atunci când vrei să cumperi broccoli fii atentă la culoare. Trebuie să fie cât mai mul verzi, şi mai puţin galbene. Tulpina trebuie să fie tare, fermă.

 

Grâul de cerb

Este ideal pentru plăcinte, pâine, cereale, supe sau singur cel mai comun numit kasha. Are 155 de calorii sub forma unei farfurii gătite. Cercetările care s-au făcut la institute din India fac referire la grâul de cerb ca fiind un excelent regulator al presiunii sângelui, conferind rezistenţă la diabet şi la ajutând la scăderea colestorului. Poţi să găteşti grâul de cerb la fel cum procedezi cu orezul sau orzul. Adaugă două sau trei căni de apă la fiert, adaugă grâul de cerb, acoperă oala, opreşte focul şi lasă amestecul vreo 20 de minute până ce apa este absorbită.

 

Varza

 

O farfurie de varză gătită conţine doar 33 de calorii şi varza îşi păstrează valoarea nutritivă oricât de mult ai găti-o. Mâncând varză crudă(doar 27 de calorii ) sau gătită (caloriile depind şi de sosurile pe care le foloseşti) este de ajuns doar o săptămână pentru a te feri de cancerul de colon. Studiile arată că în Statele Unite ale Americii, Grecia şi Japonia printre oamenii care consumă multă varză cazurile de cancer de colon sunt cele mai puţine şi cea mai mică rată de mortalitate.

 

Morcovii

 

Morcovii ingrasaCe tip de dietă care promovează o viaţă sănătoasă, care luptă împotriva grăsimilor ar fi completă dacă nu ar conţine mâncarea favorită a lui Bugs Bunny? Un morcov mediu ca mărime conţine 55 de calorii şi este foarte bogat în elemente nutritive. Culoarea portocalie vine de la beta caroten, un nutrient care luptă împotriva cancerului (provitamina A).

Taie morcovii şi amestecă-i cu paste sau cu orez sau adăugă-i la o friptură. Poţi să-i combini cu portocale, păstârnac, suc de lămâie, stafide, pui, cartofi, brocoli sau carne de miel. Condimentează-i cu scorţişoară, tarhon, mărar sau nucşoară. Poţi să-i adaugi în supe sau în sosurile pentru spaghete. Furnizează o dulceaţă naturală fără să fie nevoie de zahăr.

 

Carnea de pui

 

Carnea albă conţine 245 de calorii la o porţie şi carnea roşie 285. Este o sursă excelentă de proteine, iod, acid nicotinic şi zinc. Puiul cu piele este sănătos, dar cei mai mulţi experţi recomandă ca după ce-l găteşti să îndepărtezi pielea pentru că majoritatea grăsimilor se acumulează în piele.

 

Porumbul ingrasa?

Porumbul


De fapt este o cereală şi nu o legumă şi este un alt aliment care are efecte foarte bune. O farfurie de boabe de porumb au 178 de calorii. Conţine iod, yinc şi potasiu şi noile ceercetări de la Universitatea din Nebraska îl prezintă ca pe o sursă importantă de proteine. Indienii care aparţin grupării Tarahumara mănîncă porumb, fasole şi mai nimic altceva. Un cercetător de la scoala din New York punctează faptul că bolile de inimă şi o concentraţie mare a colesterolului în sânge nu există în rândul acestor oameni.

 

Carnea de curcan


Este o întâmplare ca această mâncare sănătoasă care face parte din categoria cărnii să fie un aliat în ceea ce priveşte controlul greutăţii. O porţie de carne de curcan friptă are 177 de calorii. Din păcate multe popoare nu sunt încă conştienţe de aroma şi supleţea cărnii de curcan. Carnea de curcan este bună în orice formă pregătită de la burgeri până la garnitură pentru spaghete. Dacă carnea are şi piele atunci conţinutul de grăsimi creşte. Dacă vrei să elimini aceste grăsimi atunci trebuie să mănânci doar piept de curcan. Dar pentru că nu există grăsime va trebui să adaugi ceva alimente de legătură dacă vrei să faci burgeri.

O porţie de carne de curcan are 170 de calorii şi 9 grame de grăsime, aceeaşi cantitate pe care o găseşti în unt pacheţele de unt sau margarină. În mod incredibil o porţie de carne de vită are 298 de calorii şi 23 de grame de grăsimi. Să cumperi curcan a devenit simplu. Nu mai este nevoie să cumperi toată pasărea dacă nu vrei. Poţi să cumperi un curcan întreg proaspăt sau congelat, sau doar părţi din el, cum este cazul pieptului, copanelor, măruntaielor.

 

Iaurtul


Varietatea de iaurturi fără grăsimi care există pe piaţă au în medie 120 de calorii pe borcan şi au un conţinut scăzut de grăsimi. Furnizează o cantitate importantă de proteine, şi este bogat în calciu şi zinc. Iaurtul este de cele mai multe ori mâncat la micul dejun combinat cu banane sau cereale. Poţi să găseşti şi alte modalităţi în care să-l introduci în alimentaţia zilnică cum ar fi sosurile, supele, topingurile. Unele aparate sofisticate de bucătărie au funcţii speciale pentru prepararea de brânză din iaurt. Iaurtul poate înlocui cu succes cremele greoaie şi laptele, salvându-ţi dieta de un conţinut mare de grăsimi şi calorii. Trebuie să fii creativă. De exemplu combină iaurtul cu pudra de usturoi, cu sucul de lămâie şi cu piper şi înlocuieşte crema acrişoară pe care o asortezi cu cartofii copţi. Supermarketurile au o mare varietate de iaurturi, multe dintre ele având adăugat fructe şi zahăr. Pentru a avea control asupra caloriilor, mai bine cumperi iaurt fără grăsimi şi adaugi tu fructe. Adăugarea de merele sau alte fructe, fără zahăr, este un mod excelent de a transforma iaurtul într-un desert delicios.

Brânza de vaci

 

Atâta vreme cât vorbim despre pierderea în greutate şi despre mâncare fără grasimi, trebuie să menţionăm brânza de vacă. Cu un conţinut redus de grăsimi (sub 2%) brânza de vacă are 205 de calorii dacă ne referim la o bucată de mărime medie. În altă ordine de idei brânza de vacă conţine calciu, vitamina B.

Sortimentele cu diferite condimente cum ar fi mărarul sau arbagicul dau un plus d energie. Pentru dulceaţă adaugă stafide sau alte fructe dar nu adăuga zahăr. Poţi de asemenea să foloseşti brânza de vacă la gătit, sub formă de sosuri.

 

Smochinele

 

Smochinele in nutritie, ingrasa?Bogate în fibre smochinele au un conţinut scăzut de calorii, 37 pentru o porţie medie de smochine crude şi 48 pentru smochinele uscate. Un studiu recent demostrează că sunt responsabile pentru senzaţia de saturaţie mai mult timp şi previn mâncatul excesiv. Subiecţii testaţi se plângeau ca trebuiau să mănânce prea multă mâncare când urmau o dietă care conţinea smochine în comparaţie cu cei care urmau o dietă cu acelaşi număr de calorii dar fără smochine. Serveşte smochine alături de alte fructe sau brânză sau adăugă-le într-un suc de fructe şi bea-l rece sau cald. Poţi să le umpli cu brânză sau le pregăteşti sub formă de piuree ca şi umplutură pentru prăjituri sau produse de patiserie cu un conţinut scăzut de calorii.

 

Peştele

 

Carnea de peste mai slaba ingrasa?Beneficiile pe care peştele le are sunt mai mari decât experţii îşi pot imagina şi întotdeauna peştele a fost considerată o mâncare sănătoasă. Caloriile pentru o porţie de peşte se situează între 90 şi 236 de calorii în cazul heringului. Tonul spre exemplu are 154 de calorii. Este greu să te îngraşi atunci când mănânci alimente de mare. Întorcându-ne în anul 1985, nişte articole publicate în Jurnalul de Medicină al Angliei arătă o strânsă legătură între o alimentaţie care conţine peşte în mod regulet şi bolile de inimă. Motivul pentru care peştele este un aliment care reduce riscul apariţiei bolilor de inimă este faptul că uleiul din peşte subţiază sângele, micşorează presiunea acestuia şi nivelul colesterolului.
Cercetătorii de la Colegiul Medical din New York au descoperit că suplimentele zilnice de ulei de peşte au adus o reducere vizibilă a inflamaţiilor şi întăresc conexiunile artritelor reumatice.

 

Verdeţurile

 

Vorbim despre cicoare, sfeclă, varză roşie, muştar şi gulii verzi. Toate aparţin aceleiaşi familii ca spanacul. Nu contează cât de mult încerci, o porţie din aceste verdeţuri nu au mai mult de 50 de calorii. Conţin multe fibre, sunt bogate în vitamina A şi C şi nu conţin grăsimi. Poţi să le foloseşti în salate, supe sau alte mâncăruri unde foloseşti spanacul.

 

Kiwi

 

Acest fruct originar din Nouă Zeelandă are doar 46 de calorii. Chinezii apreciază acest fruct pentru conţinutul mare de vitamina C şi potasiu. Se depozitează uşor în frigider uneori şi mai mult de o lună. Cei mai mulţi oameni îl mănâncă curaţat, dar şi coaja este comestibilă.

 

Prazul

 

Aceste legume care fac parte din familia cepei arată ca niste hajme uriaşe şi sunt la fel de sănătoase şi aromate ca şi acestea. Crude au conţinut foarte mic de calorii, iar gătite ajung până la 32. Poţi să le pui în apă fiartă sau să le fierbi şi apoi să le marinezi în oşet sau într-un sos cu brânză Romano, muştar si ierburi. De asemenea prazul este foarte bun şi sub formă de supă.

 

Salata verde

 

Oamenii cred că salata este din punct de vedere nutritiv nesemnificativă, dar numic nu este mai departe de adevăr. O porţie de salată verde nu are decât 10 calorii şi îţi dă o senzaţie de saturaţie invers proporţională cu numărul de calorii. Conţine multă vitamina C, de asemenea.

 

Pepenii

 

În acest caz vorbim de un gust bun şi de puţine calorii în acelaşi timp. O felie de pepene galben are 62 de calorii, iar o felie de pepene roşu are 49 de calorii. Au un conţinut mare de fibre şi sunt delicioşi. Alături de cantităţi semnificative de vitamina A şi C se înscriu şi 547 de miligrame de potasiu pe felie, formând un aliment fără grăsimi.

 

Ovăzul

 

O porţie de ovăz are doar 110 calorii. Şi ovăzul te poate ajuta să pierzi din kilograme. Subiecţii supuşi unor teste la Universitatea din Ketucky au slăbit 1.5 kilograme în două luni doar adăugând 100 de grame de ovăz alimentaţiei zilnice, fără nicio altă dietă.

Nu te aştepta însă ca ovăzul să facă minuni. Trebuie să urmezi o dietă echilibrată pentru sănătatea ta.

 

Ceapa

 

Aromată, savuroasă, ieftină şi cu un conţinut mic de calorii, ceapa are un rol important în dieta noastră. O porţie de ceapă crudă tăiată bucăţele are doar 60 de calorii, şi o ceapă de mărime medie are 42 de calorii. Controlează colesterolul, supţiază sângele, protejează împotriva acţiunii negative a colesterolului şi poate avea unele beneficii în ceea ce priveşte reacţiile alergice. Ceea ce este important este că ceapa are un gust bun şi este foarte bună pentru tine.

Parţial fiartă, decojită şi prăjită, poate fi amestecată cu ulei şi suc de lămâie. Un sos cu ceapă şi vin alb poate fi excelent pentru pizza, sau prăjită în sherry şi servită cu paste.

 

Pastele

 

Pastele in alimentatie ingrasa?Italienii se pare că au avut dreptate până la urmă. O porţie de paste gătite, fără un sos prea greu, nu are decât 155 de calorii şi se potriveşte perfect cu un fel principal de mâncare. Analizele care s-au făcut la un instritul din Baking au arătat că pastele sunt bogate în şase minerale, incluzând magneziu, iod, fosfor, cupru, mangan şi zinc. De asemenea asigură-te că mănânci paste integrale care sunt şi mai sănătoase. Intră în aceeași categorie cu pâinea și orezul.

Dacă acestea nu sunt făcute din grâu integral intră în categoria carbohidraților cu un index glicemic mare, deoarece conțin făină rafinată (să nu mai menționăm și adaosul de unt, ouă, brânză și ulei). Cu toate acestea, dacă sunt din grâu integral, și nerafinate, le poți adăuga în meniul tău de carbohidrați buni. Aceste paste au un index glicemic scăzut de doar 45, iar dacă adăugați roșii sau un sos de busoic aveți deja o masă garantată.

 

Cartofii dulci

 

Poţi să consumi numai cartofi dulci la o masă şi nu trebuie să-i faci griji că te vei îngrăşa şi în acelaşi timp nu te vei ridica de la masă simţind că îţi este foame. Fiecare cartof dulce are în jur de 103 calorii. Este o sursă importantă de vitamina A. Poţi să-i prăjeşti, să-i pregăteşti înăbuşiţi sau la micounde. Poţi de asemenea să pregăteşti o supă. Conferă-le o aromă specială adăugând suc de lămâie sau legume cu carne în loc de unt.

 

Roşiile

 

Rosiile ingrasa?O roşie de dimensiune medie are doar 25 de calorii. Aceste minuni ale grădinii nu au grăsimi, au un conţinut mare de potasiu şi sunt bogate în fibre. Un studiu general la Scoala Medicală a scos la iveală faptul că şansele de a dezvolata cancer sunt foarte reduse la oamenii care mănâncă roşii sau căpşuni în fiecare săptămână. Şi nu trece cu vederea roşiile zdrobite şi ambalate, roşiile decojite sau roşiile înăbuşite. Roşiile fac ca supele, sosurile să aibă un gust foarte bun păstrându-şi valorile nutritive şi conţinutul mic de calorii.

Sosul de roșii servit peste spaghete, dacă conţine roşii poate devenii un aliat în dieta pe care o urmezi.

 

Pages: 1 2

| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Moda la preturi mici!vezi oferta!
+