Jocuri și Joacă

Jocuri și Joacă

Dezvoltarea copilului nostru este foarte importanta, iar ceea ce cultivam la el cand e mic culegem mai tarziu cand e adult.

Cursurile legate de arta precum : desen, culoare, pictura, modelaj, fashion bricolage (colaje ), bijuterii si obiecte artizanale, etc. ii ajuta foarte mult in dezvoltarea creativitatii, personalitatii, ii fac sa comunice mai usor si chiar la scoala pot acumula mai usor materiile prin descoperirea a noi tehnici de a invata.

Copilul de azi, adultul de maine se va folosi la maturitate de tehnicile artei si va da un plus de valoare meseriei pe care o va imbratisa, indiferent care va fi aceasta.

Nu este suficient sa ii cumperi copilului tau jucarii, ci trebuie sa-l inveti cum sa se joace. Joaca este modalitate prin care copiii traiesc experiente noi, asimileaza cunostiinte, isi fac prieteni invatand sa relationeze intr-un mod placut. Inca din primul an de viata, copii ne invata ca manutele lui pot crea ceva, daca stiu sa miste un creion pe o hartie. Pentru a contribui la dezvoltarea intelectuala a copilului tau, precum si pentru a-i dezvolta creativitatea, trebuie sa ii propui jocuri care sa-l ajute sa se descopere si sa invete lucruri noi.

Prin acest gen de activitati copiii pot înţelege mai bine nevoile lor, forma de arta poate exprima de asemenea o multitudine de sentimente, poate dezvolta personalitatea, creativitatea, increderea de sine si adultul de maine.În Italia de exemplu, Ministerul Educaţiei a mentionat că, în special pentru copii este foarte important desenul pentru stimularea învăţării si toate cadrele didactice, în fapt, au fost indrumate sa aplice metode de predare prin intermediul activitatiilor de proiectare pentru a stimula creativitatea copiilor, astfel putandu-se descoperii abilitatile lor personale si din acest motiv, activitatea de desen este întotdeauna introdusa în curriculum-ul fiecarui profesor.

O foaie albă de hârtie şi un creion poate stimula o imaginaţie incredibilă unui copil si poate deveni apoi o pasiune, sau doar un alt mijloc de comunicare.

Pe de alta parte, sportul nu este doar un drum spre o sanatate de fier ci si o modalitate de a dobandi si perfectiona aptitudini, de a lucra in echipa cu alti copii, de a asculta si trage invataminte de la antrenori si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur primind rasplata binemeritata a eforturilor sale.

 

De ce sunt periculosi Pokemonii? Victimele Pokemonilor

Postat de in Jul 23, 2016 in Jocuri | 0 comentarii

De ce sunt periculosi Pokemonii? Victimele Pokemonilor

Desi Pokemonii sunt caractere dragute, cu ochii mari ce atrag simpatie si denota atasament si puritate, ei bine se pare ca acestia au devenit deosebit de periculosi, in mod special pentru copii si adolescenti. OK nu Pokemonii in sine ci mai degraba jocul Pokemon GO, care le distrage atentia si le inhibeaza orice control al simturilor, auto-apararii si al spiritului de auto-conservare.

citeste

Ce jocuri si jucarii educative recomandam pentru copii?

Postat de in Oct 26, 2015 in Jocuri, Jucarii | 0 comentarii

Ce jocuri si jucarii educative recomandam pentru copii?

Jocul este esenta copilariei si este forma prin care copiii se distreaza, descopera si comunica impreuna cu cei din jur. Cei mici folosesc jocul pentru a-si exprima sentimentele, dorintele sau pentru a construi relatii. Din acest motiv, jucariile bine alese pot contribui la dezvoltarea lor emotionala, sociala si cognitiva. Intrebarea cea mai importanta este cum alegem aceste jucarii astfel incat sa aiba un caracter cu adevarat educativ? Si prin educativ nu ne rezumam doar la jocurile si jucariile ce imbunatatesc cultura generala a copilului ci la orice joc sau jucarie ce educa copilul in spiritul gandirii analitice, in spiritul sportului, al dezvoltarii culturii generale sau muzicale. Prin intermediul jucariilor corect alese, copiii isi insusesc o serie de deprinderi esentiale pentru o dezvoltare armonioasa . Totusi, mai presus de jucariile potrivite personalitatii si preferintelor sale, copilul are nevoie de atentia parintilor si de participarea activa a acestora in jocurile si etapele sale de cunoastere si invatare. In acest mod, dezvoltarea sa emotionala, fizica, creativa si mentala va fi mult mai distractiva si motivanta.

citeste

Jocuri educative pentru copii de gradinita si scoala primara

Postat de in Oct 5, 2015 in Jocuri | 0 comentarii

Jocuri educative pentru copii de gradinita si scoala primara

Jocuri educative pentru copii cu varsta intre 3 si 7 ani, de gradinita si scoala, in oferta magazinului online D-TOYS Jucarie.ro. Topul celor mai cautate si recomandate jucarii educative pentru copii, prezentate si in reclamele de la posturile de desene animate TV.

citeste

Tutoriale si Lectii demonstrative de LEGO pentru copii

Postat de in Mar 14, 2015 in Jocuri, Unde mergem | 0 comentarii

Tutoriale si Lectii demonstrative de LEGO pentru copii

Lecţii demonstrative, prin intermediul jucariilor de construcţie Lego, în perioada martie-decembrie, la MNIR. Lecţii demonstrative gratuite, menite să îi familiarizeze pe copii cu noţiuni din domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, prin intermediul construcţiilor de tip Lego, vor fi organizate gratuit de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în perioada martie - decembrie. Astfel, Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va găzdui programul educaţional "Young Engineers - Provocarea Lego", la sediul muzeului din Bucureşti, informează instituţia. Programul constă într-o serie de lecţii demonstrative gratuite, menite să îi familiarizeze pe cei mici cu noţiuni din domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, prin intermediul construcţiilor de tip LEGO.

citeste

Jucarii pentru copii la Nicoro online

Postat de in Jan 8, 2015 in Jocuri, Jucarii | 0 comentarii

Jucarii pentru copii la Nicoro online

Nicoro Toys este o companie romaneasca cu traditie, infiintata in anul 1994 a carei activitate este destinata exclusiv vanzarii si promovarii jucariilor. De aproape doua decenii, Nicoro a reusit sa aduca pe piata din Romania unele dintre cele mai cunoscute marci de jucarii pentru copii din lume. Le gasiti online la www.nicoro.ro. Cu o gama diversificata de peste 2000 de modele de jucarii, Nicoro continua sa fie printre cele mai dinamice firme de pe piata. Gama de jucarii este actualizata cu zeci de modele in fiecare an, reusind de fiecare data sa creeze produse noi si accesibile care sa stimuleze creativitatea celor mici. Jucariile vandute de Nicoro Toys sunt educative si sigure iar clientii nicoro recunosc deja consecventa prin care se cultiva obiceiurile sanatoase de joaca ale copiilor. Preocuparea principala este de a asigura produse de calitate care sa ofere garantia rezistentei in timp a jucariilor. Produsele oferite sunt asamblate si finisate in conformitate cu standardele internationale de calitate. Nicoro Toys nu isi pierde niciodata clientii odata cu depasirea varstei jucariilor. Acestia devin pasionati si apoi colectionari de minimodele si machete auto. Colectiile de masini de epoca sau de limuzine sunt mereu completate de machetele celor mai noi modele de autoturisme, avioane sau motociclete.

citeste

Jocurile clasice ale copilariei noastre

Postat de in Dec 14, 2014 in Jocuri | 0 comentarii

Jocurile clasice ale copilariei noastre

In fata blocului carte cu 55 de jocuri si "faze" ale generatiei cu cheia la gat. In Fata Blocului e o carte pentru oameni mari, dar mai ales pentru copii. Ea a fost gandita ca un ajutor pentru cei mari care vor sa le arate celor mici cum se jucau parintii lor, cand erau mici. De aceea, fiecare joc are “cartolina” lui individuala, iar paginile nu sunt legate intre ele: ca sa poata fi scoase si luate afara, la joaca (puteti prinde cartolinele scoase afara, cu elasticul din cutie). Cartea cu cartonasele cu jocurile copilariei generatiei cu cheia la gat "In fata blocului" poate fi cumparata online de la eMAG (transport gratuit) la pretul de 87 de lei.

citeste
| Termeni și condiții | Confidențialitate | RSS SuperMămici |
Moda la preturi mici!vezi oferta!
+